Patlıcan ile yapılacak yemekler nelerdir?

Patlıcan ile yapılacak yemekler nelerdir?
Patlıcan, besleyici ve çok yönlü bir sebzedir ve pek çok lezzetli yemeğin temel malzemesidir.

İşte patlıcanı kullanarak hazırlayabileceğiniz enfes yemekler:

Patlıcan Musakka: Patlıcan musakka, klasik ve sevilen bir tariftir. Dilimlenmiş patlıcanlar kızartılarak veya fırınlanarak hazırlanır. Ardından et veya kıyma ile harmanlanır ve üzerine domates sosu ve beşamel sos eklenerek fırında pişirilir.

İmam Bayıldı: İmam bayıldı, lezzetli bir zeytinyağlı patlıcan yemeğidir. Patlıcanlar uzunlamasına dilimlenir, içleri oyulur ve içlerine soğan, sarımsak, domates ve baharat karışımı doldurulur. Sonra zeytinyağı ile pişirilir.

Patlıcan Kebabı: Patlıcan kebabı, közlenmiş patlıcan dilimlerinin et veya tavuk ile birlikte ızgarada pişirilmesiyle yapılır. Baharatlarla lezzetlendirilir ve nar ekşisi veya yoğurtla servis edilir.

Patlıcan Salatası: Patlıcan salatası, közlenmiş patlıcanların doğranması ve üzerine domates, biber, soğan, maydanoz ve zeytinyağı ile harmanlanmasıyla yapılır. Limon suyu ve nar ekşisi ile tatlandırılır.

Patlıcanlı Karnıyarık: Karnıyarık, patlıcanların ortadan kesilip içlerinin açılmasıyla hazırlanan bir yemektir. İçlerine kıyma, domates, biber ve baharat karışımı doldurulur ve fırında pişirilir.

Patlıcan Köftesi: Patlıcan köftesi, kızartılmış veya fırınlanmış patlıcanların ezilmesi ve üzerine bulgur, maydanoz, soğan ve baharat eklenerek yoğrulmasıyla yapılır. Köfteler şekillendirilip servis edilir.

Patlıcan Graten: Patlıcan graten, dilimlenmiş patlıcanların fırında pişirilmesiyle hazırlanan bir yemektir. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve beşamel sos eklenerek servis edilir.

Patlıcanın sağlıklı bir sebze olmasıyla birlikte yukarıda sıralanan yemekler, hem doyurucu hem de lezzetli seçeneklerdir. İster ana yemek olarak, ister yanında servis edilerek tüketilebilirler.

Patlıcanla yapılacak yemeklerin tariflerini denemek için sağlıklı ve lezzetli bir alternatif arayanlar için harika bir seçenek olabilir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.