Ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 26-27 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen ortak sınavların tamamlanması, öğrencilerin sonuçlarını merakla beklemeye başlamasına neden oldu.

Soru ve cevapların yayımlanmasıyla birlikte, 2024 MEB ortak sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sorusu gündeme geldi.

Ortak sınav sonuçlarının açıklanması için MEB tarafından belirlenen tarihler araştırılmaya başlandı. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönem birinci yazılı sınavları, 6. sınıf Türkçe ve 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart'ta, 6. sınıf ve 9. sınıf matematik dersleri için ise 27 Mart'ta ülke genelinde yapıldı.

Bu ortak yazılı sınavlarda, ilk kez açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kullanıldı. Türkçe dersi 6. sınıf yazılı sınavında 14 çoktan seçmeli sorunun yanı sıra 2 açık uçlu soru yer aldı. 6. sınıf matematik yazılı sınavında 10, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı yazılı sınavında 7, ve 9. sınıf matematik yazılı sınavında ise 8 açık uçlu ve kısa cevaplı sorular soruldu.

Ortak sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair detaylı bilgi MEB tarafından henüz paylaşılmadı. Ancak Türkçe dersi 6. sınıf ortak yazılı sınav sonuçları "ortakyazilisinav.meb.gov.tr" adresinde okul müdürlüklerinin erişimine açılacak ve alan öğretmenlerince e-Okul sistemine işlenecek. Diğer sınavların sonuçları ise ilgili dersin öğretmenlerince e-Okul sistemine işlenecek ve öğrencilere bildirilecek.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.