Optik Başkan Neden Öldü?

Optik Başkan Neden Öldü?
Mehmet Işıklar kimdir? Optik Başkan kimdir, kaç yaşında neden öldü?

Mehmet Işıklar, Beşiktaş tribünlerinin tanıdık simalarından biriydi ve 'Optik Başkan' olarak biliniyordu. Vodafone Park ve İnönü Stadyumu'nda sık sık görülen 'Son Holigan' pankartıyla tanınıyordu. 1969 yılında İstanbul'un Kadırga semtinde doğan Mehmet Işıklar, Beşiktaş Kulübü ve Çarşı Grubu tarafından, vefatının 14. yılında anıldı.

Optik Başkan olarak tanınan Mehmet Işıklar, Beşiktaş tribünlerinin önde gelen isimlerindendi ve Çarşı Grubu'nun kurucularından biriydi.

1969 yılında İstanbul'un Kadırga semtinde doğan Mehmet Işıklar, anne tarafından Beşiktaşlı bir ailenin çocuğuydu. Eğitimine Kadırga'da başlayan Işıklar, ortaokulu Ortaköy Gaziosmanpaşa'da, liseyi ise Kabataş Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden mezun olan Işıklar, bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra Beşiktaş sevgisine dayanamayarak mesleğini bıraktı ve tamamen Beşiktaş'a odaklandı.

Çarşı Grubu'nun kurucularından biri olan Mehmet Işıklar, Beşiktaş tribünlerinde aktif bir rol oynadı ve zamanla 'Optik' lakabıyla anılmaya başlandı. Bu lakap, gözlük takması ve fanatik grupların maskotu olmasıyla özdeşleşti. Tribünlerdeki anarşist ruhun sembol isimlerinden biriydi ve 'Optik Başkan' olarak anılmayı tercih etti.

Ancak, Mehmet Işıklar'ın hayatı 25 Temmuz 2007'de kalp krizi geçirerek son buldu. Bu acı kaybın ardından Beşiktaş camiası ve tribünler büyük bir üzüntü yaşadı. Bugün, Işıklar'ın Beşiktaş tribünlerinde bıraktığı miras hala yaşamaya devam ediyor. (HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.