Okullarda yeni müfredat nasıl olacak?

Okullarda yeni müfredat nasıl olacak?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredat çalışmalarının büyük bir kısmının tamamlandığını açıkladı ve 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı'ndan itibaren uygulanmaya başlanacağını belirtti.

Yapılan açıklamalara göre, müfredatta yapılacak olan değişikliklerin öğrencilerin düzeylerine uygun olacağı vurgulandı. Bakan Tekin, özellikle 1-5 ve 9. sınıfların yeni müfredatla başlayacağını dile getirdi.

Yeni müfredatta bazı seyreltmelerin olacağını ifade eden Bakan Tekin, öğrencilerin düzeylerine uygun ve kademeli bir şekilde müfredatın uygulanacağını belirtti. Müfredatın yüzde 80'inin tamamlandığını ve kalan kısmın da yakın zamanda tamamlanacağını açıklayan Bakan Tekin, değişikliklerin kademeli olarak hayata geçirileceğini vurguladı.

Ayrıca, Bakan Tekin'in yaptığı bir diğer önemli açıklama ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgiliydi. Bakan Tekin, YKS sorularının ders kitaplarındaki konulara dayalı olacağını ve öğrencilerin bu konuda endişe etmemesi gerektiğini belirtti. Bu açıklamalarla birlikte, eğitim sisteminde yapılacak olan değişiklikler ve sınavlara ilişkin önemli bilgiler kamuoyu ile paylaşılmış oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.