Okullarda ikinci ara tatil ne zaman başlıyor? Kaç gün sürecek?

Okullarda ikinci ara tatil ne zaman başlıyor? Kaç gün sürecek?
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı ara tatil takvimini merakla bekliyor. Mart ayının gelmesiyle birlikte, ikinci ara tatil ne zaman başlayacak ve kaç gün sürecek soruları gündeme gelmeye başladı.İşte, nisan ara tatil takviminin detayları...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimine göre, ikinci ara tatil 8-12 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleşecek. Bu tarihler arasında öğrencilerin okullardan bir süreliğine uzaklaşacağı bir ara tatil dönemi olacak.

Öğrenciler, bu ara tatil sürecinde toplamda 9 gün boyunca tatilin keyfini çıkaracaklar. Bu süreç, öğrencilere dinlenme ve yeniden enerji toplama fırsatı sağlayacak. Öğrencilerin ve velilerin tatil planlarını yaparken bu tarihleri göz önünde bulundurmaları önemli olacak.

İkinci ara tatilin, özellikle Ramazan Bayramı'na denk gelmesi sebebiyle öğrenciler ve aileleri için ayrı bir anlam taşıyabilir. Tatilin uzunluğu sayesinde öğrenciler, hem dinlenme hem de Ramazan Bayramı'nın tadını doyasıya çıkarabilecekler.

Kaynak:Rümeysa Mamatoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.