Okul Randevu Sistemi nedir?

Okul Randevu Sistemi nedir?
Milli Eğitim Bakanlığı, velilerin öğretmen ve okul müdürü ile randevu almasını kolaylaştırmak amacıyla dijital bir platform olan Okul Randevu Sistemi'ni hayata geçirdi.

Bu yeni sistemle birlikte veliler, e-Devlet kullanıcı bilgileriyle okulların internet sitelerinden randevu alabilecekler.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in önerisi üzerine, öğretmen-veli görüşmelerini kolaylaştırmak amacıyla çalışmalara başlandı. Bu doğrultuda, MEB Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Okul Randevu Sistemi, öğretmen-veli görüşmelerini dijital ortama taşıyarak velilere daha organize bir iletişim imkanı sunuyor.

Yazılım uzmanları tarafından geliştirilen bu sistem sayesinde, veliler çocuklarının eğitim durumu hakkında öğretmenleriyle görüşmek istedikleri zamanı belirleyebilecekler. Okul yöneticileri öncelikle öğretmenlerin uygun zamanlarını belirleyecek ve veliler bu zaman dilimlerinden birine randevu talebinde bulunabilecekler.

Randevu talepleri, velilerin okulun internet sitesine e-Devlet kullanıcı bilgileriyle giriş yaparak yapılacak. Sistem, öğretmenlerin müsaitlik tablosundan boş olan zaman dilimlerini gösterecek ve veliler bu zamanlardan birini seçerek randevu talebinde bulunabilecekler.

Randevu alınacak haftadan önceki cuma günü öğle saatine kadar sistem açık tutulacak ve aynı gün öğleden sonra okul yönetimleri öğretmenlere randevu saatlerini bildirecekler. Veliler, sistem üzerinden randevularını talep edebilecekleri gibi aktif ve eski randevularını da görebilecek ve gerektiğinde randevularını iptal edebilecekler. Bu yeni sistem, öğretmen-veli iletişimini daha düzenli ve etkili bir hale getirerek eğitim sürecine olumlu katkılar sunmayı hedefliyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum