Müsavat Dervişoğlu hayatı ve biyografisi! Müsavat Dervişoğlu kimdir?

Müsavat Dervişoğlu hayatı ve biyografisi! Müsavat Dervişoğlu kimdir?
Müsavat Dervişoğlu kimdir? Nereli, kaç yaşında, mesleği ne? Müsavat Dervişoğlu hayatı ve biyografisi!

Müsavat Dervişoğlu'nun hayatı ve siyasi kariyeri merak edilen konular arasında. İşte Müsavat Dervişoğlu'nun detaylı biyografisi:

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? Dursun Müsavat Dervişoğlu, 1 Şubat 1960 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Ankara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde başladığı öğrenimini, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamlamıştır. Fatsalı bir ailenin çocuğu olan Dervişoğlu, siyasete Milliyetçi Hareket Partisi'nde çeşitli görevlerde bulunarak adım atmıştır.

1978 yılında Fatsa Ülkücü Gençlik Derneği Başkanlığı ile siyasi hayata giriş yapmış olan Dervişoğlu, daha sonra Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Gençlik organizasyonlarında gösterdiği liderlik yetenekleriyle dikkat çekmiş ve MHP Genel Merkezi'nde de görev almıştır. 2000-2011 yılları arasında MHP İzmir İl Başkanlığı görevini üstlenmiş ve 2011 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmuştur.

2018-2019 yılları arasında İYİ Parti mahalli idarelerden sorumlu genel başkan yardımcılığı yapmış ve 2019'dan itibaren İYİ Parti meclis grubu başkanvekili olarak görev yapmaktadır. Ayrıca 27. dönem İzmir milletvekilidir.

Müsavat Dervişoğlu, siyasetteki deneyimiyle tanınan ve İzmir'de önemli görevler üstlenen bir isimdir. Ticaretle de uğraşan ve İzmir'de yaşayan Dervişoğlu, evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.