Murat Kurum'un Sözleri Rakibini Çıldırttı: İşte İstanbul Seçimlerindeki Büyük Skandal!

Murat Kurum'un Sözleri Rakibini Çıldırttı: İşte İstanbul Seçimlerindeki Büyük Skandal!
Murat Kurum'un İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarıştığı süreçte sert açıklamalar gündemi salladı.

Cumhur İttifakı'nın adayı olan Kurum, İstanbul'un karanlık pazarlıklara kurban edildiğini iddia ederek, "Kandil uzlaşısının adayı İmamoğlu'dur" dedi. Bu sözlere Ekrem İmamoğlu sert bir yanıt vererek, "Benim vatanıma, milletime, bayrağıma, atama, dedeme, nineme, Atatürk'üme olan tutkumu sorgulayacak adam anasının karnından doğmadı. İşine bak sen. Bunlar daha azıtacaklar, biliyorum. Kimse kimsenin inancını ölçemez. Ben bir tek Yaradan'a sığınır bir tek Yaradan'dan korkarım" şeklinde konuştu.

Murat Kurum'un Kandil uzlaşısının adayı olarak nitelediği İmamoğlu'na yönelik eleştirileri Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ile esnaf ziyaretlerinin ardından gerçekleştirdiği mitingde dile getirildi. Kurum, İstanbul'un ulusal güvenliğiyle oynandığını ileri sürerek, "Her gün pazarlıklar yapılmakta, bir tarafta meclis üyelikleri dağıtılmakta, kapı arkasında, otel odalarında bir bir bu adaylıklar dağıtılmaktadır. Kandil uzlaşısının adayı İmamoğlu'dur. Siyasi hırsları uğruna İstanbul'u bu pazarlıkların konusu yapan bizzat kendisidir" dedi. İstanbul'un tarih boyunca pazarlık konusu yapıldığını ancak milletin buna asla izin vermediğini belirten Kurum, bu durumun da değişmeyeceğini vurguladı.

İmamoğlu ise Kurum'un sözlerine karşılık verirken Sancaktepe'de yaptığı konuşmada, Kurum ve ekibini eleştirdi. İmamoğlu, "Şimdiki rakibim biraz sıkıntı çekecek dedim ama daha ilk günlerde bile su kaynattı. Çünkü şimdiden bir takım iftiralar uydurmaya başlamış. Hemen bunlar sıkışınca ne yapıyorlar? Herkesin, milli duygularını sorgulamaya çalışıyorlar. Bir de bazen utanmadan inancını sorgulamaya çalışıyorlar. Ben hep ne diyorum biliyor musunuz? Ben Türkiye Cumhuriyeti'nde 86 milyon vatandaşımın içinden bir Allah'ın kulunun inancını da sorgulama hakkım yok. Milli duygularını da sorgulama hakkım yok benim. Benim; vatanıma, milletime, bayrağıma, atama, dedeme, nineme, Atatürk'üme olan tutkumu sorgulayacak adam anasının karnından doğmadı. İşine bak sen. Onun için su kaynattı" dedi.

İmamoğlu, Kurum'un sözlerinin ardından "Bunlar daha azıtacaklar, biliyorum. Önden bunu söyleyelim de herkes haddini bilecek. İnanç Allah'la kul arasında. Kimse kimsenin inancını ölçemez. Ben bir tek Yaradan'a sığınır bir tek Yaradan'dan korkarım. Allah'ın kulundan korkmam. Benim inancımı sorgulayacak, benim inancımı yorumlayacak Allah'ın kulu anasının karnından doğmadı kardeşim. İşine baksın. Bu kötü sözlere inanmayın, muhatap olmayın. O kötü sözlerle ilgilenmeyin" şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.