MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) üzerinden tercih işlemlerini tamamlayan adaylar şimdi sonuçların açıklanmasını bekliyor.

Askeri öğrenci olabilmek için MSÜ sınavlarına giren ve aldıkları puanlara göre tercihlerini yapan öğrenciler, sonuç duyurusuna odaklandı. Peki, MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

MSÜ tercih sonuçları, tercih sürecinin tamamlanmasının ardından Haziran ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor. Sonuçlar, https://personeltemin.msb.gov.tr/ adresinden online olarak duyurulacak.

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme sürecinde Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları ayrı ayrı değerlendirilecek. Harp Okullarına yerleşen ve intibak eğitimine katılan adayların Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihleri dikkate alınmayacak.

Adaylar, tercih öncelikleri ve Aday Değerlendirme Puan (ADP) sıralamalarına göre yerleştirileceklerdir. "Ek Yerleştirme" sürecinde ise intibak eğitimlerinin zamanında ve etkin bir şekilde tamamlanması için okullardaki boş kontenjanlarda ihtiyaç duyulması halinde, tercih sırasına bakılmaksızın adaylar ilgili okullara yerleştirilebilecektir.

Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihleri olan adaylar, intibak eğitimine katılan adaylar dışında diğer tercihlerine yerleştirilemeyecektir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.