Milletvekilleri ne kadar zam alacak?

Milletvekilleri ne kadar zam alacak?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarıyla asgari ücrete ara zamma kapılar kapanırken, temmuz ayı zammı için hazırlıklar devam ediyor. Temmuz zammı kapsamında milletvekillerinin alacağı zam oranı da belli oldu.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, milletvekillerine yapılacak zam oranı, Merkez Bankası'nın enflasyon beklentilerine bağlı olarak belirlenecek. İlk 6 ayda tüketici enflasyonunun yüzde 23.5 civarında gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Bu doğrultuda emeklilere yapılacak zam da enflasyon farkı oranında, yüzde 23.5 ila yüzde 25 arasında olması bekleniyor.

Milletvekillerinin maaşlarına yapılacak zam oranı ise dikkat çekici boyutlarda. Mevcut durumda 141 bin TL civarında maaş alan milletvekilleri, yaklaşık 43 bin TL'lik bir zam alacaklar. Bu zam, enflasyonun etkileriyle birlikte milletvekillerinin maaşlarına yansıtılacak.

Milletvekilleri emeklileri de temmuz zammından payını alacaklar. Şu anda 96 bin TL civarında maaş alan milletvekili emeklileri için de benzer şekilde zam yapılacak ve maaşlarına yansıtılacak.

Emekli olup aynı zamanda milletvekilliği yapanların maaşları ise toplam gelir açısından dikkat çekiyor. Bu kişilerin aylık geliri 238 bin TL'ye kadar ulaşabiliyor. 6 aylık enflasyon rakamlarının belirlenmesiyle birlikte temmuz zammı döneminde milletvekillerine yapılacak zamın da 43 bin TL'yi aşması bekleniyor.

Temmuz zammıyla ilgili detaylar ve zam oranlarının netleşmesiyle birlikte milletvekillerinin maaşlarına yansıyacak olan bu artışlar, gündemdeki en önemli konulardan biri olarak takip ediliyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.