Memur ve emekli maaşları yattı mı, ne zaman yatacak?

Memur ve emekli maaşları yattı mı, ne zaman yatacak?
Memur ve emekli maaşlarının ne zaman yatırılacağı, milyonlarca çalışan memur ve emekliler tarafından sorgulanıyor.

Ramazan Bayramı'na kısa bir zaman kala, bayrama hazırlık yapmak isteyen vatandaşlar, memur ve emekli maaşı ödeme tarihlerini merak ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama sonrasında, memur ve emekli maaşı ödemelerinin yatırılacağı tarih belli oldu.

Nisan ayı memur maaşı ödemeleri her zaman olduğu gibi ayın 15'inde hesaplara yatırılacak. Bu durum, memurların maaşlarını planlamaları ve bayram öncesi mali durumlarını gözden geçirmeleri açısından önem taşıyor.

Emekli maaşları ise her ayın 17'si ile 26'sı arasında hesaba yatırılmaktadır. Ancak geçtiğimiz yılın aksine, Ramazan Bayramı öncesinde emekli maaşlarının bayramdan önce yatırılacağı düşünülüyor. Geçtiğimiz yılın örnek alınarak, SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı kapsamındaki tüm emeklilere ikramiyelerin 2-5 Nisan tarihlerinde yatırılması bekleniyor.

Bununla birlikte, bayram sonrası maaş ödemelerinde yoğunluk olabileceği göz önüne alınarak, emekli maaşlarının bayramdan önce yatırılması tercih edilebilir. Geçtiğimiz yıl yapılan erken ödemeler, emeklilerin bayram alışverişlerini ve ihtiyaçlarını daha rahat bir şekilde karşılamalarına yardımcı olmuştu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.