Marmaris’te Tatil Yapılacak ve Gezilecek Yerler

Marmaris’te Tatil Yapılacak ve Gezilecek Yerler
Marmaris’te Tatil Yapılacak ve Gezilecek Yerler

Marmaris Kalesi

Kale İyonlar döneminde yapılmış ve Büyük İskender döneminde yenilenmiştir. 1522 yılı Rodos seferinde çıkmadan önce dönemin sultanı Kanuni Sultan Süleyman tarafından yenilendi ve genişletildi. Kale 1. Dünya savaşı sıradanında Fransızlar tarafından büyük bir zarara uğratıldı. 18 oda, bir çeşme ve ark bulunan kale 1980 – 1990 yılları arasında restore edildi ve 1991 yılında müze olarak hizmete girdi. Kalenin toplamda yedi adet kapalı alanı bulunmaktadır, bunlardan ikisi arkeoloji müzesi olarak birisi ise etnografya müzesi olarak hizmet vermektedir. Diğer dört bölüm ise sanat galerisi ve depo olarak kullanılmaktadır.

marmaris-kalesi.jpg

Marmaris Müzesi

Marmaris Kalesi içerisinde yer alan müze 1991 yılında hizmete girmiştir. Müzenin arkeoloji bölümünde Helenistik, Roma ve Bizans dönemi tarihi eserleri bulunurken aynı zamanda etrafta yapılan kazılardan getirilen çömlekler, cam işi eşyalar, sikke gibi pek çok tarihi eser sergilenmektedir. Etnografya Müzesi kısmında ise Osmanlı Devleti’ne ait tekstil ürünleri, silah, süs eşyaları ve mutfak gereçleri sergilenmektedir.

marmaris-muzesi.jpg

Halıcı Ahmet Urkay Müzesi

Kurucusu Ahmet Urkay uzun süre halıcı olarak çalışmış ve beraberinde koleksiyoncu olarak çalışmalarını sürdürmüştür. Bu eserlerin sergilenmesini isteyen Urkay 2005 yılında özel müze kurmuş ve koleksiyonunu gözler önüne sermiştir. Müzede çeşitli devletlerin ve uygarlıkların halıları, heykelleri, süs eşyaları ve daha birçok tarihi değere sahip eserler sergilenmektedir.

halici-ahmet-urkay-muzesi.png

Marmaris Kapalı Çarşı

Marmaris Kapalı Çarşısı, İstanbul Kapalı Çarşısı’ndan esinlenerek yapılmıştır. İçerisinde birçok çeşit ürün satılan mekanın diğer bir adı da Labirenttir. Kapalı çarşının diğer bir özelliği ise içerisinde postane bulundurmasıdır. Çarşı 32 dükkan ve bir kafeden oluşmaktadır.

marmaris-kapali-carsi.png

Amos Antik Kenti

“Ana Tanrıça Tapınağı” demek olan Amos Antik Kenti, Asırlık Tepesi üzerinde yer alır. Amos’tan günümüze tiyatro ve kent surları kalmıştır. Geniş bir alana yayılmış olan kentin büyük bir kısmı tepe üzerinde yer almaktadır. Bu bölgeye yerleşim 2. Yüzyıldan itibaren başlamıştır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.