LGS başvuruları başladı mı? LGS ne zaman?

LGS başvuruları başladı mı? LGS ne zaman?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

LGS'ye hazırlanan öğrencilerin merakla beklediği başvuru süreci, bu yıl 18-29 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Ancak bu sene, geçmiş yıllardan farklı olarak adaylar başvurularını e-Okul üzerinden bizzat kendileri yapacaklar. Okul müdürlükleri ise öğrencilere bu süreçte rehberlik edecek ve başvurular 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak.

LGS NE ZAMAN?

Sınav giriş belgeleri ise 24 Mayıs'tan itibaren okul müdürlükleri tarafından öğrencilere dağıtılacak. 2024 Liselere Geçiş Sınavı ise 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınavın birinci oturumu saat 09.30'da başlarken, ikinci oturum ise saat 11.30'da başlayacak.

Sınavda öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma ve problem çözme becerilerini ölçecek nitelikte sorular yer alacak. Öğrenciler sınava giderken fotoğraflı onaylı giriş belgelerini ve geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulundurmalıdırlar. Bu önemli sınav için hazırlıklar başladı, adaylar kendilerini bu sürece hazırlamak için çalışmalara başlayabilirler.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.