Kutalmış Türkeş kimdir?

Kutalmış Türkeş kimdir?
Adana Ülkü Ocakları, İYİ Parti'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayyüce Türkeş'i, "Adana'da ihanete geçit yok." pankartıyla hedef aldıktan sonra Alparslan Türkeş'in oğlu Kutalmış Türkeş'ten sert tepki geldi. Peki Kutalmış Türkeş kimdir?

Kutalmış Türkeş, Türk siyasetinde önemli bir isim olarak tanınmaktadır. İşte Kutalmış Türkeş'in hayatı ve kariyeriyle ilgili detaylar:

KUTALMIŞ TÜRKEŞ KİMDİR?

Kutalmış Türkeş, Türk siyasetçi Alparslan Türkeş ve Seval Türkeş'in oğludur. Aynı zamanda Tuğrul Türkeş'in üvey kardeşidir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Türkeş, eğitimine İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde devam ederek Uluslararası Finans alanında yüksek lisans yapmıştır.

Eğitim hayatı boyunca uluslararası deneyimler de kazanan Kutalmış Türkeş, Los Angeles'taki Pepperdine University, Cenevre'deki Webster University ve Washington DC'deki American University'de eğitim almıştır. 2005 yılından bu yana uluslararası finans piyasaları üzerine çalışmalar yürütmektedir.

Siyasi kariyerinde de aktif rol alan Kutalmış Türkeş, Alparslan Türkeş Vakfı'nın kurucuları arasında yer almakta ve vakfın yönetim kurulu üyeliğini yapmaktadır. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AKP İstanbul milletvekili olarak görev yapmış ve XXIV. Dönem Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu üyeliği görevinde bulunmuştur.

2015 yılında AKP'den istifa eden Kutalmış Türkeş, siyasi kariyerinde bağımsız olarak devam etmektedir. Kendisi aynı zamanda uluslararası alanda finansal konular ve siyaset üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.