Konut Kredisinde Tarihi Kampanya: 0,45 Faiz Oranı

Konut Kredisinde Tarihi Kampanya: 0,45 Faiz Oranı
Son zamanlarda artan kredi faiz oranları, birçok kişinin ev sahibi olma hayallerini ertelemesine neden olmuşken, devletten konut almak isteyen vatandaşlara yönelik sevindirici bir haber geldi.

Devlet Destekli Konut Kredisi Fırsatı

Son zamanlarda artan kredi faiz oranları, birçok kişinin ev sahibi olma hayallerini ertelemesine neden olmuşken, devletten konut almak isteyen vatandaşlara yönelik sevindirici bir haber geldi. Merkez Bankası'nın aldığı kararlar sonucu yükselen kredi faiz oranlarına bir çözüm olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşüm konut kredisi için faiz desteği sağlayacağını duyurdu.

Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi: Kimler Faydalanabilir?

Afet riski altında bulunan yapıların dönüştürülmesine yönelik "6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun" kapsamında verilecek bu krediler, yeniden inşa etmek isteyen mal sahipleri ve riskli yapıda en az bir yıl oturan kiracılara ya da sınırlı ayni hak sahiplerine sunulacak.

Başvuru Süreci ve Detayları

  • Kredi başvuruları, Bakanlıkça protokol imzalanan bankalara yapılacak.
  • Başvurular, bankaların kredi değerlendirme süreçleri ve protokol şartları çerçevesinde incelenecek.
  • Uygun bulunan başvurular banka tarafından Bakanlığa bildirilip, Bakanlık faiz desteği sağlanacak kredileri onaylayacak.
  • Faiz desteğinin sağlanabilmesi için tahliye veya yıkım tarihinden itibaren bir yıl içinde başvuru yapılması gerekiyor.

Faiz desteği, 26 Mart 2024 Salı günü itibariyle, konutlar için %0,60 ve iş yerleri için %0,45 oranında uygulanacak. Bu destek, Bakanlık tarafından her ay belirlenen faiz oranına göre hak sahiplerinin hesaplarına iade edilecek.

Bu fırsat, kredi faiz oranlarındaki yükseliş nedeniyle ev sahibi olma hayalini ertelemek zorunda kalan birçok kişi için büyük bir umut kaynağı olacak. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum