Kira Gelir Beyannamesi ne zaman bitecek?

Kira Gelir Beyannamesi ne zaman bitecek?
Kira gelir beyannamesi verme süreci yaklaşırken, mülk sahipleri ve kiracılar için son tarih 1 Nisan olarak belirlendi.

Kira geliri elde edenlerin, mülk sahipleri ya da kiracılar olsun, beyanname verme süreci 1 Nisan tarihine kadar devam edecek. Mülk sahipleri, "gib.gov.tr" internet adresi üzerinden "hazır beyanname sistemi" aracılığıyla kolayca beyanlarını yapabilecekler. Aynı şekilde, kiracılar da Dijital Vergi Dairesi'ne girerek "kira bildirim formu"nu doldurarak beyan sürecine katılabilecekler.

Bu yılki uygulama ile mülk sahipleri ve kiracılar arasında beyanların karşılaştırılması sağlanacak, böylece vergi kayıplarının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Gerçek kişilerin ticari, zirai, serbest meslek ve ücret gelirlerine ilişkin de 1 Nisan'a kadar beyannamelerini doldurmaları gerekiyor.

Hazır Beyan Sistemi sayesinde vergi mükellefleri vergi dairesine gitmeden beyanname doldurabilecekler. Ayrıca, gelir vergisi beyannamesi üzerinden tahakkuk eden gelir vergisi, elektronik ortamda veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödenebilecek.

Son olarak, yapılandırılan borçların 10. taksit ödeme süresi ve bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamındaki borçların 16. taksit ödeme süresi de 1 Nisan'da sona erecek. Bu nedenle vergi mükelleflerinin süreci dikkatlice takip etmeleri ve gerekli ödemeleri zamanında yapmaları önem taşıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.