Kemal Kılıçdaroğlu tazminatları nasıl ödeyecek?

Kemal Kılıçdaroğlu tazminatları nasıl ödeyecek?
CHP Genel Başkanlığı döneminde sarf ettiği sözler nedeni ile hakkında birçok dava bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açtığı davada 65 bin lira tazminata mahkum oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı döneminde ana muhalefet partisi adına konuşmalar yapan ve bu konuşmalar ile ilgili çok sayıda tazminata mahkum edilen Kemal Kılıçdaroğlu, bu tazminatları genel başkanlığı döneminde sorun olmadan ödeyebiliyordu. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Ocak 2021'de, TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Kılıçdaroğlu'na, avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla manevi tazminat davası açmıştı. Davayı gören Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Kılıçdaroğlu'nu 65 bin lira manevi tazminata mahkum etti. Yerel mahkemenin kararını inceleyen Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 25. Hukuk Dairesi, kararı hukuka uygun buldu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ödeyeceği 65 bin TL’nin Filistin’e bağışlanacağı açıklandı. Peki bundan sonra ki süreç nasıl olacak? Vatandaşların akıllarında birçok soru var. Bunlar sizler için seslendirmek istedik.

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bundan sonra yine dava kaybeder ve üst limitli tazminata mahkum edilirse ne olacak? Bu sözler CHP Genel Başkanlığı döneminde söylendiği için CHP’nin bu tazminata ortak olması gerekmiyor mu? Mütevazi bir hayat sürek Kılıçdaroğlu’nun bütçesi sürekli böyle tazminatlar ödemeye uygun mu ?

Bakalım bundan sonra ki süreçlerde neler olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.