Karnesini Aldığı gibi Milli Eğitim Müdürüne koştu

Karnesini Aldığı gibi Milli Eğitim Müdürüne koştu
Ağrı’da ailesinin maddi imkânsızlıkları sebebi ile okulu bırakmak zorunda kalan ancak daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan ‘Benim Öğrencim’ Projesi kapsamında okula tekrardan kazandırılan 8. Sınıf öğrencisi Burak Elsin, karnesini alır almaz

Dönem başında ailesinin maddi imkânsızlıklarla boğuştuğu Ağrı Merkez İpek Yolu Ortaokulu’nda 8. Sınıf öğrencisi Burak Elsin okulu bırakma kararı alarak, ailesine destek olmak için ayakkabı boyacılığı yapmaya başladı.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, kent genelinde çeşitli sebeplerle okulu bırakan öğrencilerin tespit edilip, tekrardan okula kazandırılması amacıyla başlatılan ‘Benim Öğrencim’ projesi kapsamında oluşturulan ekiplerin çalışmaları sonucunda Burak’ın durumunu öğrenen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, kendisi ile bizzat ilgilenerek, okula kazandırılmasını sağladı. Burak’ın ailesinin içerisinde bulunan sıkıntıların çözümü konusunda Ağrı Valisi Süleyman Elban’ın da desteği ile Burak okula kazandırıldı.

Tekrar okula kazandırılan ve okuluna devam eden Burak, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının 1. Birinci döneminin sona ermesi ile karnesini alır almaz kendisine sahip çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin’e koştu. Karnesini ve aldığı Onur Belgesini Tekin’e gösteren Burak’ı makamında ağırlayan Tekin, kendisini tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.

İl genelinde okula devam edemeyen öğrencilerin okula tekrardan kazandırılması için başlatılan ‘Benim Öğrencim’ projesi ve Burak hakkında konuşan Müdür Tekin, Burak’ın çok başarılı bir öğrenci olduğunu ve kendisini eğitim hayatı boyunca takip edeceklerini ve gerekli bütün desteği sağlayacaklarını söyledi.

whatsapp-image-2020-01-17-at-15.36.38-(1).jpeg

‘Öğrencilerimizin tamamını her yönü ile takip ediyoruz’

Burak’ın yanı sıra kentte başlatılan ‘Benim Öğrencim’ projesi kapsamında okula tekrardan kazandırılan ve çeşitli problemleri olan bütün öğrencilerin takip edileceğini ve eğitim hayatları boyunca gerekli bütün desteğin, Ağrı Valiliği’nin de katkılarıyla kendilerine sağlandığını kaydeden Tekin: “ İl genelinde başlattığımız ‘Benim Öğrencim’ projemiz devam ediyor. Bu projemizle il genelindeki çeşitli sebeplerden dolayı okula devam edemeyen öğrencilerimizi tekrar okula kazandırıyoruz. Burak’ta bu öğrencilerimizden biri. Bu gün karnesini alır almaz bizlere gelmesi bizi mutlu etti. Biz bu öğrencilerimizin tamamının durumunu oluşturduğumuz ekiplerimizle takip ediyoruz. İhtiyaçlarını Sayın Valimizin desteği ile karşılıyoruz. Bundan sonraki eğitim hayatlarını da takip edip, kendilerine gerekli bütün desteği sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

whatsapp-image-2020-01-17-at-15.36.38-(4).jpeg

‘Savcı Olmak İstiyorum’

Karnesini alır almaz Milli Eğitim Müdürü Tekin’in yanına koşan Burak ise okulu bıraktığına pişman olduğunu ve kendisine tekrar okula başlamışı için gerekli desteği veren İl Milli Eğitim Müdürü Tekin’e teşekkür etti. Ağrı’da çeşitli sebeplerden dolayı okula deva etmeyen öğrenci arkadaşlarına çağrıda bulunan Burak, İl Milli Eğitim Müdürüne geldikleri takdirde bütün sorunlarının hal olacağını belirterek: “ Ben 8. Sınıfa gidiyorum. Sene başında ailemin durumu kötü olduğu için okulu bırakmak zorunda kaldım. Ama Milli Eğitim Müdürümüz bunu öğrendi. Adliyedeki Hakim ve Savcı abileriminde desteği oldu. Okuluma yeniden başladım. Bundan sonra hiç okulu bırakmayacağım. Müdürüme söz verdim. Büyüyünce ‘savcı’ olacağım. Allah onlardan razı olsun” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2020-01-17-at-15.36.38-(2).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.