İYİ Parti'den İstifa Eden Birol Aydemir Kimdir? Birol Aydemir Kimdir, Kaç Yaşında?

İYİ Parti'den İstifa Eden Birol Aydemir Kimdir?  Birol Aydemir Kimdir, Kaç Yaşında?
İyi Parti Genel Başkan Yardımcılığından istifa eden Birol Aydemir'in hayatı merak konusu oldu. Peki Birol Aydemir İYİ Parti'den neden istifa etti? Birol Aydemir kimdir? Birol Aydemir İYİ Parti'de hangi görevlerde bulundu?

Birol Aydemir Kimdir?

Birol Aydemir, 1966 yılında Erzincan'da doğmuş, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini ise Delaware Üniversitesi'nde tamamlamıştır.

1989 yılında Devlet Planlama Teşkilatı'na uzman yardımcısı olarak adım atan Aydemir, uzmanlık ve daire başkanlığı gibi çeşitli görevlerin ardından 2002 yılında DPT müsteşar yardımcılığına atanmıştır. Ardından 2006-2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kurucu başkanı olarak görev yapmıştır.

Diplomatik kariyerine de sahip olan Aydemir, 2008-2009 yılları arasında Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde planlama müşaviri olarak görev yapmıştır.

Siyasi kariyerine devam eden Aydemir, 2009-2011 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müsteşarı olarak görev almış, ardından 2011-2016 yılları arasında Türkiye İstatistik Kurumu başkanı olarak görev yapmıştır. Şubat 2016'da kendi isteğiyle emekli olmuştur.

Siyasi arenada da aktif bir rol oynamış olan Aydemir, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi'nin kurucu üyeleri arasında yer almış ve sektörel politikalar başkanı olarak Genel Merkez Başkanlık Kurulu üyeliği yapmıştır. Ancak, görüş ayrılıkları nedeniyle 15 Mart 2022 tarihinde partisinden istifa etmiştir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.