İran, İsrail'e Saldırınca Bitcoin Sert Düştü

İran, İsrail'e Saldırınca Bitcoin Sert Düştü
İran, İsrail'e neden saldırdı? ABD, İran'a saldırır mı? İran - İsrail savaşı neden çıktı? Bitcoin neden düştü, düşüyor? 3. Dünya Savaşı çıkar mı, çıktı mı? İran'da nükleer silah var mı? Sorularının cevapları haberimizde...

İran, İsrail'e neden saldırdı? ABD, İran'a saldırır mı? İran - İsrail savaşı neden çıktı? Bitcoin neden düştü, düşüyor? 3. Dünya Savaşı çıkar mı, çıktı mı? Sorularının cevapları haberimizde...

Ortadoğu'da uzun süredir beklenen savaş sonunda başladı ve İran'ın İsrail'e drone saldırısıyla patlak verdi. Bu haberin duyulmasıyla birlikte bölgedeki ülkelerde tedirginlik artarken, piyasalardan da ilk tepki gecikmedi. Kripto para piyasalarında özellikle Bitcoin'in yaşadığı sert düşüş dikkat çekti.

İsrail devlet televizyonu KANN'ın İran'ın İsrail'e İHA saldırısı başlattığı haberini duyurmasının ardından kripto para piyasaları büyük bir dalgalanma yaşadı. Bitcoin (BTC) başta olmak üzere diğer kripto varlıkları da bu düşüşten nasibini aldı.

Bitcoin, son günlerde 70 bin dolar seviyelerinde seyrederken, dün akşam yaşanan sert düşüşle birlikte 58 bin dolar seviyelerine kadar geriledi. Bu düşüşle birlikte Bitcoin'de yaşanan değer kaybı yüzde 7'nin üzerine çıktı. Benzer şekilde, diğer kripto varlıkları da büyük oranda değer kaybı yaşadı. Solana yüzde 18'in üzerinde, Ethereum yüzde 9.60, Dogecoin yüzde 26, Ripple yüzde 18, Fetch.ai yüzde 18, Cardano ise yüzde 14'ün üzerinde düşüş yaşadı.

Bu ani düşüşler, piyasalardaki belirsizlik ve risk algısının artmasıyla birlikte gerçekleşti. Savaş haberlerinin etkisiyle kripto para piyasalarında yaşanan bu dalgalanmanın önümüzdeki günlerde nasıl bir seyir izleyeceği ise merak konusu olarak öne çıkıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum