İmamoğlu 'israfı bitirdik' reklamlarına 175 milyon lira harcadı!

İmamoğlu 'israfı bitirdik' reklamlarına 175 milyon lira harcadı!
İmamoğlu 'israfı bitirdik' reklamlarına 175 milyon lira harcadı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için başlattığı "İsrafı bitirdik, hizmeti getirdik" sloganıyla büyük çaplı bir reklam kampanyası yürüttü. Ancak ortaya çıkan rakamlar, kamuoyunda tartışma yarattı. İmamoğlu'nun bu kampanyaya 175 milyon lira harcadığı belirtilirken, bu harcamanın büyüklüğü ve kullanımı eleştirilere neden oldu.

Televizyon kanallarında yayınlanan reklamlar için 100 milyon lira, açık hava alanlarında 50 milyon lira ve dijital medyada 25 milyon lira harcandığı ifade edildi. Bu harcamaların detayları da açıklanırken, İmamoğlu'nun reklam verdiği kanalların listesi kamuoyuyla paylaşıldı.

Ancak bu yüksek miktardaki reklam harcaması, "İsrafı bitirdik" sloganıyla örtüşmeyince sosyal medyada ve kamuoyunda tepkilere yol açtı. İmamoğlu'nun, israfı bitirdiğini iddia ederken bu kadar büyük bir reklam bütçesi kullanması eleştirilere neden oldu. Kamuoyunda yapılan yorumlarda, bu harcamanın gerçekten İstanbul'a hizmet olarak dönüp dönmediği ve daha ihtiyaç duyulan alanlara yönlendirilemeyeceği soruları gündeme geldi.

İmamoğlu'nun bu reklam harcamalarına ilişkin açıklamaları ve kampanyanın etkileri merak edilirken, İstanbul seçimlerinde yaşanan bu gelişme siyasi ve ekonomik tartışmaları da beraberinde getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.