İlk cemre ne zaman düşecek? Cemre düşme tarihleri ve anlamları

İlk cemre ne zaman düşecek? Cemre düşme tarihleri ve anlamları
Halk inançlarına göre cemre düşmesi havaların ısınmasının habercisi olarak görülür. Peki 2024 yılında ilk cemre ne zaman düşecek?

Cemre düşmesi, geleneksel halk inançlarına göre kışın sona erdiğini ve baharın kapıda olduğunu simgeliyor. Her biri farklı elementleri temsil eden üç ayrı cemrenin düşüş tarihleri, toplumda bir dönemin sona erdiği ve yeni bir başlangıcın habercisi olarak kabul ediliyor.

İLK NE ZAMAN DÜŞECEK?

Cemrelerden ilki 19-20 Şubat'ta havaya düşecek. İlk cemrenin havaya düşmesi, soğuk kış günlerinin sona erdiğini ve hava sıcaklıklarının yavaş yavaş arttığını ifade ediyor.

İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK?

İkinci cemrenin de 26-27 Şubat tarihlerinde suya düştüğüne inanılıyor.

Türk dünyasında doğanın uyanışı olarak adlandırılan Nevruz Bayramı'nın habercisi olarak bilinen üçüncü ve son cemre ise 5-6 Mart tarihlerinde toprağa düşüyor.

İkinci cemre, suyun canlanması ve doğanın uyanışıyla ilişkilendirilirken, üçüncü ve son cemre toprağa düştüğünde ise baharın tam anlamıyla geldiği kabul ediliyor.

Bu dönem aynı zamanda tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar için önemli bir dönemi işaret ediyor. Soğuk hava nedeniyle dışarı çıkartılamayan hayvanların otlaklara kavuşma vaktinin yaklaştığı düşünülüyor. Tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme döneminin başladığına inanılıyor.

Cemre düşmesi, Türk kültüründe doğa olaylarına ve tarım hayatına verilen önemi vurgulayan bir gelenektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.