İki başkan adayının adı da soyadı da aynı! Şimdi ne olacak? Oylar nasıl kullanılacak?

İki başkan adayının adı da soyadı da aynı! Şimdi ne olacak? Oylar nasıl kullanılacak?
31 Mart yerel seçimlerine 67 gün kala Artvin’in Hopa ilçesinden ilginç bir benzerlik haberi geldi.

31 Mart yerel seçimlerine 67 gün kala Artvin’in Hopa ilçesinden ilginç bir benzerlik haberi geldi. Aynı ilde seçim çalışmalarına devam eden CHP’li adaylar ve AK Parti'li aday adayları arasından Hopa'da aynı isim ve soy ismi taşıyan 2 aday olması dikkat çekti.

Türkiye'de 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere 67 gün kaldı. Bu süreçte siyasi partilerde aday belirleme süreçleri devam ediyor. Her hafta 81 ilde yeni adaylar açıklanıyor. İlçelerde ise yavaş yavaş yeni adaylar belli olmaya başladı. Artvin’in Hopa ilçesinde ise aday belirleme sürecinde yaşanan ilginç benzerlik daha önce karşılaşılmamış cinsten. AK Parti’de henüz aday belirlenmemiş olsa da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Ulaşım Dairesi Başkanlığı görevini üstlenen Utku Cihan oldu. AK Parti'de ise aday belirlenmese de 5 aday adayı içinden, ilginç benzerlikle öne çıkan isim Ati Utku Cihan oldu. Bazı afişlerde ‘Ak Parti Hopa Belediye Başkanı Aday Adayı olarak Utku Cihan’ şeklinde duyurulan Ak Partili aday adayının CHP’nin adayı ile isim benzerliğinin arkasında özel bir detay yatıyor. O detayları CHP Hopa Belediye Başkan Adayı Utku Cihan ve AK Parti Hopa Belediye Başkanı Aday Adayı Ati Utku Cihan Milliyet.com.tr’ye anlattı.

AK PARTİ'NİN 5 ADAY ADAYI BELLİ OLDU

31 Mart 2019 Artvin Yerel Seçim Sonuçları'na göre, CHP’nin adayı Demirhan Elçin, oyların yüzde 51’ini alarak Artvin belediye başkanı seçilmişti. AK Parti’nin adayı Mehmet Kocatepe ise 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde oyların yüzde 43,2’sini almıştı. 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde AK Parti Artvin belediye başkan adayı 2019 yılında olduğu gibi Mehmet Kocatepe oldu. AK Parti’nin seçim çalışmaları kapsamında ilçe belediyelerinde ise henüz aday adayları belirlenmemiş durumda. Hopa, Arhavi, Borçka, Kemalpaşa, Murgul, Şavşat ve Yusufeli belediyelerinde yürütülen adaylık çalışmalarında dikkat çeken detay, Hopa Belediye Başkanı Aday Adayı Ati Utku Cihan ve CHP Hopa Belediye Başkanı Adayı Utku Cihan arasındaki isim benzerliği oldu.

'SOSYAL MEDYADA YANLIŞ SERVİS EDİLDİ'

CHP Hopa Belediye Başkanı Adayı Utku Cihan, isimler arasındaki detaya dikkat çekerek sosyal medyada yayınlanan afişlerdeki isimlerde değişiklik yapıldığını açıkladı. AK Parti adayının tam adının ‘Ati Utku Cihan’ kendisinin ise ‘Utku Cihan’ olduğunu söyledi.

Utku Cihan, "AK Parti'de devam eden bir süreç var, netleşen bir şey yok. CHP’de ise genel merkez tarafından benim kesinleşen adaylığım açıklandı. Ancak AKP’nin 5 aday adayı var. Ati Utku Cihan da onlardan biri. Aslında AK Parti'nin adayının ismi Ati Utku Cihan, sosyal medyada biraz değişik servis edildi" dedi.

‘AYNI KÖYDEN UZAK AKRABAYIZ’

İsim benzerliği yaygın olmayan ad ve soyadı üzerinden karşımıza çıkınca akıllara "Akrabalık olabilir mi?" soruları geliyor. CHP Hopa Belediye Başkanı Adayı Utku Cihan bu soruyu, "Bir akrabalığımız var, aynı köylüyüz. Sülalelerimiz aynı. Ancak dedelerimizin de üstünde bir düzeyde ayrışıyoruz. Uzak akrabalığımız var. Artvin Hopa'daki Çavuşlu Köyü'ndeniz" diye yanıtladı.

AK Parti Hopa Belediye Başkanı Aday Adayı Ati Utku Cihan ise aynı soruyu, "Birbirimize olumsuz bir bakış açımız yok, ikimiz de bu yörenin insanıyız. İkimiz de kendi hitap ettiğimiz kesime göre bazı değerleri taşıyoruz ve adaylığımın kesinleşmesi durumunda bu bir hizmet yarışı olacak" sözleriyle cevapladı. Ati Utku Cihan daha önce böyle bir benzerlik yaşamadığını da ekleyerek, aday olması durumunda partilerin sembolleri olan 'ampül' ve 'altı ok'u kimsenin karıştırmayacağını düşündüğünü söyledi.

'ANKET YAPTIRDIK, GEREKİRSE ÖNLEM ALIRIZ'

CHP Hopa Belediye Başkanı Adayı Utku Cihan ise daha önce böyle bir benzerlikle karşılaşıp karşılaşmadığına yönelik soruları yanıtlayarak sözlerini şöyle noktaladı:

"Bunun bizim açımızdan çok etkisi yok. ‘Bir karmaşıklığa yol açar mı?’ diye biz de anket yaptırdık, halk tarafından ayırt edildiğini gördük. Zaten seçim pusulasında önemli olan parti logoları, isimler aşağıda kalıyor. Ancak o aday kesinleşirse biz de gereken önlemleri alırız. Böyle bir durumla daha önce CHP’de de karşılaşmadım. Ancak aday adaylığım sürecinde konuşuluyordu."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.