Hasan Bitmez Neden Öldü?

Hasan Bitmez Neden Öldü?
Hasan Bitmez kimdir? Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in hayat hikayesi

TBMM Genel Kurulu'nda fenalaşarak hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Bu acı haber üzerine, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Bitmez için başsağlığı mesajı yayımladı.

Hasan Bitmez Kimdir? Saadet Partisi'nin Önemli İsimlerinden Birinin Hayatı

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili olarak görev yapan Hasan Bitmez, 1969 yılında Giresun'un Alucra ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesi'nde devam eden Bitmez, bu süreçte dini eğitim alarak yetişti.

Genç yaşlarda liderlik vasıflarını gösteren Bitmez, Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği'nin kuruculuğunu ve başkanlığını üstlendi. Milli Gençlik Vakfı'nda çeşitli kademelerde görev almasının ardından 1999-2004 yılları arasında Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

Anadolu Gençlik Dergisi'nin kurucusu olan Bitmez, aynı zamanda IIFSO (International Islamic Federation of Student Organizations) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Şura Meclisi Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. Uluslararası alanda etkili bir lider olan Bitmez, 2008-2010 yılları arasında IYFO (International Youth Form) Genel Başkanlığı'nı yürüttü.

Hasan Bitmez, Saadet Partisi içerisinde de etkili bir rol oynayarak Genel Başkan Yardımcılığı ve Seçim İşleri Başkanlığı görevlerini üstlendi. Evli ve bir çocuk babası olan Bitmez, Arapça ve İngilizce dillerini bilmektedir.

Türk siyasetine önemli katkılarda bulunan Hasan Bitmez'in vefatı, sevenleri ve ülke genelinde büyük bir üzüntüye neden oldu. Türkiye, bu deneyimli siyasetçiyi bir kez daha rahmet ve minnetle anmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.