Hangi ürünlerin İsrail'e ihracatı kısıtlandı?

Hangi ürünlerin İsrail'e ihracatı kısıtlandı?
Ticaret Bakanlığı, İsrail'e ihracatı kısıtlayan kararını duyurdu. Peki, hangi ürünlerin ihracatı kısıtlandı?

Bakanlık, İsrail'in Gazze'de masum Filistinlilere yönelik topyekün katliamına dikkat çekerek, hayatını kaybedenlerin sayısının 33 binin üzerinde olduğunu ve yaralı sayısının ise yüz binleri aştığını belirtti. Açıklamada, bu kayıpların büyük çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluştuğu vurgulandı.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in uzun süredir devam eden saldırılarının Gazze Şeridi'ni yerle bir ettiği ve büyük bir yıkıma neden olduğu ifade edildi. Açlıkla mücadele eden Filistin halkının temel gıda maddelerine ve tıbbi yardıma erişiminin engellendiği ve açlıktan ölümlerin arttığına dikkat çekildi.

Türkiye'nin çatışmaların durdurulması ve insani kayıpların önlenmesi için diplomatik çözüm arayışlarını sürdürdüğü belirtilen açıklamada, İsrail'in uluslararası hukuku çiğnemesine ve insani yardım çağrılarını dikkate almamasına vurgu yapıldı.
İsrail'e ticareti kısıtlanan ürün grupları şu şekilde:

Alüminyum Profiller Alüminyum Teller Boyalar Bakır Profiller, Çubuklar ve Teller Beton Mikserleri Çelik Borular Ve Bağlantı Parçaları Çelik Filmaşin Çelik Kaplar ve Depolar Çelik Köprü Aksamı Çelik Kuleler Çelik Profiller Çimento Çimentodan, Betondan veya Suni Taştan İnşaat için Bloklar ve Levhalar Demir Çelikten Tüm İnşaat Malzemeleri Demir-Çelik Tüm Teller Ekskavatörler Elektrik Kabloları Elektrik Panoları Fayanslar Fiberoptik Kablolar ve Elektrik İletkenleri Forkliftler Granit Halat ve Kablolar Hırdavat Ürünleri Hidrolik Yağlar İnşaat Demiri İnşaat Makinaları İnşaat Yalıtım Malzemeleri 29. İnşaatta Kullanılan Camlar 30. Kimyasal Bileşikler Kimyasal Gübreler Klinker Kovalar, Kepçeler, Kürekler, Kıskaçlar ve Kancalar Kükürt Madeni Yağlar Makaralı Zincirler Mermer Metal İşleme Makinaları Metallerin İşlenmesinde Kullanılan Kimyasallar Mineral Gübreler Motor Yağları Paletler Plastik Borular Sandviç Paneller Seramikler Solvent Boyalar Tel Çekme Makinaları Testere Makinaları Tuğlalar Uçak Benzini ve Jet Yakıtı Vernikler Vinçler Yapıştırıcılar ve Tutkallar Yassı Çelik Ürünleri

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.