Hangi iller seçim sonuçlarına itiraz etti?

Hangi iller seçim sonuçlarına itiraz etti?
Seçim sonuçlarına itiraz süreci başladı ve bazı il ve ilçelerdeki adaylar arasındaki oy farkının çok az olması nedeniyle itirazlar yapıldı.

Hatay'da, AK Parti adayı Mehmet Öntürk ile CHP adayı Lütfü Savaş arasındaki oy farkı son derece azdı. CHP heyeti, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına itiraz dilekçesini İl Seçim Kuruluna sundu.

Kırklareli'nde, MHP adayı Derya Bulut ile CHP adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu arasındaki oy farkı yüzde 1'in altındaydı. Kesimoğlu, seçimi kaybetmesine rağmen 1924 oyun geçersiz sayıldığını iddia ederek itiraz edeceğini belirtti.

Kütahya'nın Emet ilçesinde, MHP adayı Mustafa Koca ile rakibi Ali Ceyhan arasındaki oy farkı sadece 22 idi. AK Parti İlçe Başkanlığı, seçim sonuçlarına itiraz etti ve tüm oyların yeniden sayılmasını talep etti.

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde, AK Parti adayı Kemal Yakup Azizoğlu ile CHP adayı Nurettin Aygün arasında oy sayısının eşit olması üzerine her iki aday da itirazda bulundu.

Bolu'nun Gerede ilçesinde, AK Parti adayı Mustafa Allar ile yeğeni Akif Allar arasındaki oy farkı çok azdı. Akif Allar, amcasından az oy aldığı için karara itiraz edeceklerini açıkladı.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, AK Parti adayı Şener Söğüt ile CHP adayı Tayfun Balıkçı arasında seçim sonuçlarına itiraz edildi.

Kandıra ilçesinde de, AK Parti'li Erol Ölmez'e karşı bağımsız aday Cengiz Kan, İlçe Seçim Kurulu'na itiraz başvurusunda bulundu.

İtirazların, ilgili seçim kurulları tarafından 2 gün içinde karara bağlanması gerekiyor. Kararın başvurucuyu tatmin etmemesi durumunda ise İl Seçim Kuruluna başvurulabilecek. İl Seçim Kurulu kararları ise 7 Nisan'a kadar açıklanacak.

Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz süreci 10 Nisan'da başlayacak ve 3 gün içinde karar açıklanacak. Başvurucuların olağanüstü itirazları ise 14 Nisan'da alınacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.