Güvercin Festivali'nin en iyileri ödüllendirildi

Güvercin Festivali'nin en iyileri ödüllendirildi
Ağrı Kümes Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneğinin her yıl organize ettiği taklacı güvercin festivali sona erdi.

Ağrı Kümes Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneğinin her yıl organize ettiği taklacı güvercin festivali sona erdi.

En iyi güvercinler, ‘Performans Yarışması’nda sahiplerine ödül kazandırdı. Ağrı Kümes Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından her yıl düzenlenen eke ve yavru güvercinler takla atma ve uzun süre uçma yarışması sona erdi.

Güvercin Performans Yarışması’na Ağrı’nın yanı sıra çevre illerden de yarışmacılar katıldı.

Yarışmacılar hakemler gözetiminde kendileri için ‘paha biçilemez’ denilen güvercinlerinin sefer saati, takla sayısı, alçalış mesafesi, kanat sesi, yerden kalkma gibi kategoriler için ter döktüler.

Yarışmanın ardından Ağrı merkezde bulunan bir düğün salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra düzenlenen ödül töreninde yarışmada birinci olan Metin Kayabey ve dereceye giren diğer yarışmacılara kupa ve ödülleri verildi.

Ağrı Kümes Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sebahattin Aktay yaptığı konuşmada, festivali her yıl düzenli olarak yaptıklarını söyledi.

Amaçlarının birlik ve beraberlik içerisinde insanları kaynaştırmak olduğunu belirten Aktay, “Güvercin yetiştiricilerimizi onure etmek, hem de alttan gelen güvercin sevdasıyla yetişen bir gençlik, hobi olarak isteyenlere öğretmeye çalışıyoruz. Bu etkinliklerle, kuşçuların buluşması, tanıştırma, birleştirme, kaynaştırma, dostluklarını pekiştirme bilincinin artırılmasını sağlıyoruz. Zaten kuşlarla uğraşan insanlar stres atıp çok daha rahatlayabiliyorlar. Güvercin sevdası sayesinde hastalıktan kurtulmuş arkadaşlarımız var. Herkese tavsiye ediyorum. Festivallerimizi de her yıl düzenli olarak yapıyoruz. İlgi ve alaka oldukça fazla. Burada bulunan, bizlere eşlik eden bütün katılımcılarımıza ve arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.” dedi.

‘Bu tutkuyu anlatmak kolay değil’

Festivalde birincilik ödülünü Başkan Sebahattin Aktay’ın elinden alan Kuşçu Metin Kayabey de konuşmasında, güvercin tutkusunun her türlü stres ve kötü alışkanlıktan uzak tuttuğunu belirterek oğlunu da bu sevgiyle tanıştırdığını kaydetti.

Güvercin beslemenin kendisi için bir tutku olduğunu belirten Kaya şunları söyledi:“ 7 yaşından beri güvercin besliyorum. Bu hobi bana ağabeyim ve ailemden kaldı. Yıllarca ağabeyim güvercin besledi, sonra bu sevdayı ben sürdürmeye başladım. Benden sonrada bu işi oğluma miras bırakacağım. Bu bizim için bir sevda ve tutkudur. Sadece güvercinlerim için 300 bin liraya iki dönüm arazi satın aldım. Daha sonrada bu araziye yaklaşık 50 bin lira daha harcayarak birini arazide üçünü de evimin bahçesinde olmak üzere 4 konteyner kümes kurdum. Oğlumla birlikte her gün buraya geliyoruz. İnsanların içine girmiyoruz. Her taraf yeşil ve açık alan. Güvercinlerin ticaretini yapmıyorum. Bu öyle bir tutku ki, güvercin satın alabilmek için kredi çekenler bile var. Güvercinler sayesinde hiçbir kötü alışkanlığım yok. Bazen mahalle halkıda gelip bu sevdaya ortak oluyor. Bunun yanında her yıl derneğimiz tarafından düzenlenen festivale katılıyoruz. Güzel bir birlikteliğimiz var. Bu yılda nasip oldu emek verdiğimiz kuşlarımız yüzümüzü güldürdü. Festivalde birinci olduk. Ödülümüzü aldık. Çok teşekkür ediyorum başkanımıza ve bütün arkadaşlarımıza."

img-20231207-wa0037.jpg

img-20231207-wa0038.jpg

img-20231207-wa0039.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.