Erdoğan Talimat Verdi: 'Seçime Son 10 Gün Kala Neler Yaşandı?' Araştırılacak

Erdoğan Talimat Verdi: 'Seçime Son 10 Gün Kala Neler Yaşandı?' Araştırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinde alınan sonucun ardından AK Parti içinde nedenleri araştırmak üzere talimat verdi. Bu çerçevede, son 10 günün detaylı analizinin yapılacağı bir kurul oluşturulması kararlaştırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinde alınan sonucun ardından AK Parti içinde nedenleri araştırmak üzere talimat verdi. Bu çerçevede, son 10 günün detaylı analizinin yapılacağı bir kurul oluşturulması kararlaştırıldı. Hürriyet'in aktardığı bilgilere göre, parti kurmayları tarafından yapılan değerlendirmelerde, seçmenin son 10 gün içindeki davranışlarının parti oyunun en çok bu süreçte etkilendiği belirlendi.

Özellikle bu süreçte yaşananları incelemek amacıyla çalışma grupları oluşturulacak ve seçmenin son 10 gün içindeki davranışlarının neyi etkilediğini analiz edecekler. Bu doğrultuda, AK Parti'nin 81 ilinde yaklaşık 40 soruluk açık uçlu bir anket yapılacak. Anketle seçmenin neden oy vermediği, beklentileri ve memnuniyetsizlikleri detaylı olarak değerlendirilecek. Elde edilen veriler çalışma kurullarında analiz edilerek, Erdoğan'a sunulacak.

Erdoğan'ın seçim sonuçlarına ilişkin balkon konuşmasında yaptığı özeleştiri vurgusu, partinin seçim sonuçlarını detaylı şekilde değerlendirme kararlılığını ortaya koydu. Erdoğan, açıklamasında partisinin organlarında seçim sonuçlarını açık yüreklilikle değerlendireceklerini ve gerekli adımları atacaklarını belirtti. Demokrasi ve millet iradesi üzerindeki sorumluluklarını vurgulayan Erdoğan, alınan mesajları objektif bir şekilde değerlendirerek hareket edeceklerini ifade etti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.