Engelliye bayram ikramiyesi var mı, verilecek mi? 2024

Engelliye bayram ikramiyesi var mı, verilecek mi? 2024
Engelliye bayram ikramiyesi var mı, verilecek mi? Bayram ikramiyesi kimlere verilir?

Engelli bireylerin bayram ikramiyesi alma durumu gündeme gelirken, bayram ikramiyesi ödemeleriyle ilgili detaylar merak ediliyor. Emekli aylığı alan vatandaşlar haricinde, ölüm aylığı ve yaşlılık aylığı alan bireylere de bayram ikramiyesi ödeniyor. Ancak, engelli bireylere bayram ikramiyesi ödenip ödenmeyeceği konusu belirsizliğini koruyor.

Bayram ikramiyesi, SGK'dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Bununla birlikte, şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine de bayram ikramiyesi verilir.

Ancak, engellilere bayram ikramiyesi ödenmesine dair belirlenmiş bir ödeme emri bulunmamaktadır. Bu nedenle, engelli bireylerin bayram ikramiyesi alma durumu belirsizliğini koruyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadığı sürece, engelli bireylerin bayram ikramiyesi alıp almayacakları netlik kazanmayacaktır.

(HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum