Enflasyona göre memur ve emekli zammı ne kadar olacak?

Enflasyona göre memur ve emekli zammı ne kadar olacak?
Mart ayı enflasyon verilerinin açıklanması, memur ve emeklilerin maaş zamlarını doğrudan etkileyen 3 aylık enflasyon farkına odaklandı.

Bu fark, ocak ve temmuz aylarında yılda iki kez maaş artışlarına yansıtılıyor. İşte 3 aylık enflasyon farkı ve 2024 memur ve emekli maaş zammı ile ilgili detaylar:

  • Mart ayında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre, aylık bazda enflasyon yüzde 3,16 olarak belirlendi.

  • Bu verilere göre, SGK ve Bağ-Kur emeklileri için ocak, şubat ve mart ayları için enflasyon farkı şimdiden hesaplandı. Ocak için yüzde 6,70, şubat için yüzde 4,53 ve mart için yüzde 3,16 enflasyon farkı hesaplandı.

  • Dolayısıyla, mart ayı itibarıyla memur ve emeklilerin alacağı zam oranı şimdiden yüzde 15,05 olarak belirlendi.

  • Memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı da almaktadırlar. Temmuz ayında yılın ikinci zammını alacak olan memur ve memur emeklilerinin temmuz zammı, mart ayı sonu itibarıyla yüzde 15'i aşmış durumda.

  • Ancak net rakam, nisan, mayıs ve haziran aylarına ilişkin enflasyon verileriyle belirlenecektir. Temmuz ayında memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammının yanı sıra yılın ikinci zammını da alacaklar ve bu zam oranı nisan, mayıs ve haziran aylarına ilişkin enflasyon verileriyle netleşecektir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.