Emekli Maaşları Kesilebilir: SGK Teftişe Başladı!

Emekli Maaşları Kesilebilir: SGK Teftişe Başladı!
Son dönemde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşlarının kontrolünü sıkılaştırdı. Özellikle yurtdışında çalışıp Türkiye'de emekli olanlar üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, sahte işlerde çalıştığı tespit edilen emeklilerin maaşlarının kesileceği

Son dönemde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşlarının kontrolünü sıkılaştırdı. Özellikle yurtdışında çalışıp Türkiye'de emekli olanlar üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, sahte işlerde çalıştığı tespit edilen emeklilerin maaşlarının kesileceği bildirildi.

SGK'nın bu hamlesi, emekliler arasında endişeye neden olurken, sahtecilik yoluyla emekli aylığı alan kişilere karşı bir uyarı niteliği de taşıyor.

SGK'nın İncelemeleri Ne Kapsıyor?

SGK, emekli aylığı alan kişilerin yurtdışında çalıştığı süreleri ve bu sürelerin gerçek olup olmadığını denetliyor. Özellikle, resmi kayıtlara geçmeyen veya hiç çalışmamış gibi gözüken emeklilerin durumu mercek altına alınıyor.

Sahte İşlerde Çalışan Emeklilerin Maaşları Kesilecek

SGK incelemeleri sonucunda, yurtdışında sahte işlerde çalıştığı tespit edilen emeklilerin maaşlarının kesileceği belirtildi. Bu durum, birçok emekliyi endişelendiriyor.

Emeklilerin Dikkat Etmesi Gereken Noktalar:

Emeklilerin, SGK'ya herhangi bir değişiklik yapıldığında bunu bildirmesi gerekiyor. Ayrıca, sahte belgelerle sağlık hizmeti veya aylık alınması, boşanma sonucu gelirin değişmesi durumunda eşle birlikte yaşanıldığının beyan edilmemesi gibi durumlar emekli maaşlarının kesilmesine neden olabiliyor.

Emeklilerin, gelir aylıklarını etkileyen herhangi bir durum oluştuğunda bunu da SGK'ya bildirmesi gerekiyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.