Emekli Kartı' Sürprizi! İşte Beklenen An Geldi: Ne Zaman Kullanılacak, Kimler Faydalanacak?

Emekli Kartı' Sürprizi! İşte Beklenen An Geldi: Ne Zaman Kullanılacak, Kimler Faydalanacak?
Emekli Kartı: Emeklilere Yönelik Yeni Destek Programı Detayları Neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024'ü "emekliler yılı" ilan etmesinin ardından, emeklilerin refah düzeyini artırmak için çalışmalar hız kazandı. En düşük emekli maaşı alanlar için "Emekli Kartı" düzenlemesi masada.

Yeni Destek Programları ve Emeklilere Yönelik Çalışmalar

AK Parti'nin dar gelirlilere yönelik yeni destek programları üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Bu kapsamda, doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı için "Emekli Kartı" düşünülüyor. Ramazan Bayramı öncesinde bu destek programlarının kamuoyuna duyurulabileceği ifade ediliyor.

Emekli Kartı Detayları ve Uygulanma Zamanı

Emekli Kartı, 10 bin TL ve altı maaş alan ve başka bir geliri olmayan emeklilere verilecek. Bu kartlar, doğalgaz, gıda ve elektrik harcamalarında kullanılmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından para yüklenecek. Düzenlemenin Ramazan Bayramı öncesinde duyurulabileceği kaydediliyor.

Asgari Ücret İçin Benzer Formül

Aynı uygulamanın ilerleyen süreçte sadece asgari ücret geliri olan ailelere de yapılacağı belirtiliyor. Özellikle eğitim yardımı adı altında desteklerin planlandığı ifade ediliyor.

Kimler Yararlanacak?

Emekli Kartı ve diğer destek programlarından, düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneler, 65 yaşını doldurmuş muhtaç kişiler, düzenli merkezi yardım alanlar, eşi vefat etmiş kadınlar, muhtaç asker aileleri, öksüz ve yetimler, kronik hastalık yardım programından faydalananlar yararlanabilecek.

(HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.