Elektrik aboneliği güvence bedeli kalktı mı? Güvence bedeli nedir?

Elektrik aboneliği güvence bedeli kalktı mı? Güvence bedeli nedir?
Elektrik aboneliği sürecinde güvence bedeli uygulamasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Artık elektrik faturası desteği alan vatandaşlardan güvence bedeli alınmayacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile işbirliği içerisinde, elektrik faturası desteği alan vatandaşların abonelik sürecinde güvence bedeli alınmayacağını duyurdu.

Kararın getirdiği yenilikler arasında, 3 milyon 721 bin hak sahibinin, taşınma olayı olup olmamasına bakılmaksızın elektrik aboneliği sürecinde güvence bedeli ödemeyecek olması ön plana çıkıyor.

Bu düzenleme ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara daha etkin bir şekilde yardım ulaştırılmasının yanı sıra, hane üyesi olmayan veya farklı isimler üzerine kayıtlı elektrik aboneliklerinin ve usulsüz kullanımın önüne geçilmesi hedefleniyor.

Güvence bedeli miktarı, hane elektrik tüketimine göre değişiklik gösteriyor ve 681 lira ile 1634 lira arasında değişkenlik gösteriyor. Bu adımın, elektrik aboneliği sürecinde maddi yükü azaltarak vatandaşların ekonomik olarak rahatlamasına katkı sağlaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.