Dikkat! Yutma güçlüğü kanser habercisi olabilir

Dikkat! Yutma güçlüğü kanser habercisi olabilir
İstanbul'da, yutma güçlüğü ve kilo kaybı şikayetiyle Biruni Üniversite Hastanesi'ne başvuran bir kadının yaşadığı deneyim, önemli bir sağlık uyarısını gündeme getirdi.

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Kamil Özdil, yutma güçlüğü şikayetlerinin ciddiye alınması gerektiğini vurgulayarak, kadının durumunun ardında mide kanseri olduğunun ortaya çıktığını belirtti.

68 yaşındaki kadın, yaklaşık 6 aydır su içmekte ve yemek yemekte zorlanıyordu. Endoskopik işlemler ve tahliller sonucunda "Akalazya" tanısı konulmuştu. Ancak tedavi için Biruni Üniversite Hastanesi'ne yönlendirildiğinde gerçek durum ortaya çıktı. Prof. Dr. Özdil'in yaptığı endoskopi işlemi sonucunda, kadının aslında "Psödoakalazya (Yalancı Akalazya)" yaşadığı ve yutma güçlüğünün arkasında mide tümörü bulunduğu belirlendi.

Prof. Dr. Özdil konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Hastamız yutma güçlüğü ve kilo kaybıyla bize başvurdu. Bu şikayetlerle daha önce farklı şehirlerde ve hastanelerde değerlendirilmiş. Yapılan testler ve endoskopiler sonucunda 'akalazya' teşhisi konulmuş. Ancak yaptığımız endoskopi işlemiyle aslında durumun tümör nedeniyle oluşan darlık olduğunu tespit ettik."

Kadının mide kanseri tanısı aldıktan sonra Biruni Üniversite Hastanesi'nin onkoloji merkezinde tedavi altına alındığı belirtildi.

Prof. Dr. Özdil, konunun önemini vurgulayarak, benzer şikayetler yaşayanların mutlaka uzman bir hekime başvurması gerektiğini ve doğru teşhisin zamanında konulmasının hayati önem taşıdığını ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.