DEM Parti Diyarbakır Belediye Başkan adayı kim? DEM Parti Diyarbakır adayı Serra Bucak ve Doğan Hatun kimdir?

DEM Parti Diyarbakır Belediye Başkan adayı kim? DEM Parti Diyarbakır adayı Serra Bucak ve Doğan Hatun kimdir?
DEM Parti Diyarbakır Belediye Başkan adayı kim? DEM Parti Diyarbakır adayı Serra Bucak ve Doğan Hatun kimdir?

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde DEM Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı büyük bir merak konusu haline geldi. DEM Parti'nin Diyarbakır adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun hakkında da bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar, bu konuda detayları öğrenmek istiyor.

DEM Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayları, DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan tarafından açıklanmıştır. DEM Parti'nin Diyarbakır Belediye Eş Başkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun olarak belirlenmiştir.

Serra Bucak, 1976 doğumlu olup aslen Siverek'lidir. İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nden mezun olan Bucak, Almanya'nın Köln Üniversitesi'nde Alman Dili ve Edebiyatı ile Pedagoji alanlarında eğitim almıştır. Sosyal çalışma konusunda deneyimli olan Bucak, 2006-2011 yılları arasında Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi'nin koordinatörlüğünü yapmış ve bu dönemde sosyal alanda önemli çalışmalara imza atmıştır. 2014-2016 yılları arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı danışmanlık ve meclis üyeliği görevlerinde bulunan Bucak, şehrin yönetiminde aktif bir rol üstlenmiştir. Ayrıca çocuk ve kadın hakları konularında da çalışmalarda bulunmuş ve sosyal sorumluluk projelerinde liderlik yapmıştır.

Doğan Hatun ise Kulp ilçesinde doğmuştur. Maden mühendisliği eğitimi alan Hatun, mesleki ve sosyal alanda aktif rol oynamıştır. 2016-2023 yılları arasında Maden Mühendisleri Odası'nda eş başkanlık görevini üstlenmiş ve bu süre zarfında önemli çalışmalara imza atmıştır. Diyarbakır'daki yeşil alanın yapılaşmaya açılmasıyla ilgili yaptığı basın açıklaması nedeniyle hukuki bir süreç yaşamış, ancak beraat etmiştir. Aynı zamanda çeşitli sivil toplum örgütlerinde aktif rol alan Hatun, 31 Mart seçimlerinde DEM Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı olarak seçmenlerin karşısına çıkmıştır.

DEM Parti'nin Diyarbakır Belediye Başkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun, yerel seçimlerde DEM Parti'nin temsilcileri olarak halkın oylarına talip olacaklardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.