Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarih Verdi: İşte Enflasyonun Düşeceği Tarih

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarih Verdi: İşte Enflasyonun Düşeceği Tarih
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon Yılın 2. Yarısında Düşecek, Alım Gücü Eskisinin de Üzerine Çıkacak

31 Mart seçimlerine yaklaşırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Tokat mitinginde ekonomiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın verdiği mesajlara göre, enflasyonun yılın 2. yarısında düşmesi ve alım gücünün eskisinin de üzerine çıkması bekleniyor.

Erdoğan'ın Tokat mitingindeki konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Emeklilerin yaşadığı sıkıntının farkındayız. Bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesinden yüzde 50 maaş zammına, banka promosyonuna kadar elimizden geleni yapıyoruz. Kamu bankalarımız maaş tutarına göre promosyonu 8-12 bin liraya yükseltti. İkramiyeleri 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırıyoruz. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmeye başladığını göreceğiz. Önümüzdeki yıldan itibaren çalışanlarımızın ve emeklilerimizin alım gücünü yukarı çıkaracağımıza inanıyoruz. Yeter ki biz aramıza kimseyi sokmayalım."

Erdoğan, Tokatlılara hitaben şunları söyledi:

"Tokat her zaman bir başka, Tokatlı Gaziosmanpaşa'nın şanlı Plevne müdafaası dilden dile anlatılan bir destana dönüşmüştür. Çanakkale'ye gencecik fidanlarını göndererek mevzu vatansa gerisi teferruattır diyerek vücudunu düşmana siper etmiştir. İstiklal Harbi'nde dönemin en büyük terör örgütlerinden biri olan Pontus çetelerine Tokat göz açtırmamıştır."

Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin ekonomik büyümesini ve demokratik reformlarındaki ilerlemeleri vurgulayarak, ülkenin en büyük 10 ekonomi arasına girmeyi hedeflediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enflasyonun düşmesi ve alım gücünün artmasıyla ilgili açıklamaları, seçim öncesi ekonomiye ilişkin önemli bir perspektif sunuyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.