Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası ilk parti grubunda konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası ilk parti grubunda konuşuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası ilk parti grubunda konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Meclis Grup Toplantısındaki Konuşması

Seçim Sonrası Değerlendirme ve Analiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis grup toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Konuşmasında seçimdeki düşük katılım oranına dikkat çeken Erdoğan, "Bu seçimlerin ilk göze çarpan özelliği, yüzde 78 katılım oranıyla son 20 yılın en düşük katılımlı yerel seçimi olmasıdır. Bu durumu analiz ediyoruz ve edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı'nın Değerlendirmesi ve İtirazları

Erdoğan, seçim sonuçlarını değerlendirirken muhalefete de göndermelerde bulundu. "Sonuçlara bakarak, yerel seçimin genel seçim gibi algılanmasından şımaranlar var. Ülkede ikili yapı ihdas etmeye çalışanlar, demokrasiye zarar veriyorlar" şeklinde konuştu.

Açıklamalarının devamında, Erdoğan teşkilatlara ve Cumhur İttifakı'na teşekkür etti. "Cumhur İttifakı, seçimlerden başarıyla çıkmıştır. Bu ittifak Türkiye'nin bekasının teminatıdır. Sandığın gücüne güç katan her seçim Türk milleti için kazanımdır" ifadelerini kullandı.

Hatay Özelindeki Değerlendirme

Erdoğan, Hatay'ın özel bir durum olduğunu vurgulayarak, "Hatay siyasi tartışmaların odağı haline gelmiştir. Ancak Hatay'ın seçim sonuçlarıyla verdiği net tavır önemlidir. YSK'nın aldığı kararlar doğru olmuştur" şeklinde konuştu.

Son olarak, Erdoğan önümüzdeki dönem için çalışma sözü verdi. "Milletimizin verdiği mesajları doğru okuyacak, gereken değişimleri yapacak ve yeni bir şahlanışı başlatacağız. AK Parti, bu ülkenin ve milletin partisi olarak varlığını sürdürecektir" dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.