Çöl tozu geliyor! Maskesiz dışarı çıkmayın

Çöl tozu geliyor! Maskesiz dışarı çıkmayın
Ülkemiz, Sahra Çölü'nden taşınan tozun etkisi altına giriyor. Özellikle kalp ve akciğer hastalığı olanlar için uyarılar yapılıyor. Uzmanlar, bu süreçte etkilenebilecek kişilere toz maskesi takmalarını tavsiye ediyor.

Türkiye, Kuzey Afrika'dan taşınan çöl tozunun etkisi altına girdi. Bu tozlar özellikle akciğer hastalıkları başta olmak üzere kronik hastalıkları olanları olumsuz etkileyebiliyor. Uzmanlar, bu süreçte risk altında olan bireylerin mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları ve mecbur kalmadıkça açık havada bulunmamaları gerektiğini vurguluyor.

Çöl tozları, özellikle astım, KOAH gibi solunum yolu hastalıkları olan kişilerde nefes darlığı, öksürük gibi semptomları artırabilir. Ayrıca kalp hastalığı olanlar da bu tozlar nedeniyle risk altında olabilirler.

Uzmanlar, bu dönemde dışarı çıkan kişilere maske takmalarını, gözlerini korumalarını ve sık sık ellerini yıkamalarını öneriyor. Ayrıca, tozlu havada spor yapmaktan kaçınılması da tavsiye ediliyor.

Çöl tozunun etkisinin ne kadar süreceği konusunda net bir bilgi bulunmazken, meteoroloji yetkilileri tozun etkisinin birkaç gün devam edebileceğini belirtiyorlar. Bu nedenle, özellikle kronik hastalığı olanların bu süreçte dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önem taşıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.