CHP’de fatura şoku… Yediler içtiler hesabı belediyeye yıktılar

CHP’de fatura şoku… Yediler içtiler hesabı belediyeye yıktılar
CHP'de yaşanan bir skandal gündeme bomba gibi düştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bunlar deprem turisti" şeklindeki sözleriyle tartışma yaratan olayda, CHP'li bazı isimlerin tel faturaları gündem oldu.

CHP'de yaşanan bir skandal gündeme bomba gibi düştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bunlar deprem turisti" şeklindeki sözleriyle tartışma yaratan olayda, CHP'li bazı isimlerin Adana'da 5 yıldızlı bir otelde konakladıkları ve bu konaklamanın faturasını Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ödettikleri ortaya çıktı.

Sabah gazetesinden Murat Karaman'ın haberine göre, CHP'li eski ve yeni milletvekilleri Engin Altay, Akif Hamzaçebi, Gökçe Gökçen, Levent Gök, Engin Özkoç'un da aralarında bulunduğu bir grup, 6-24 Şubat 2023 tarihleri arasında Adana'da bulunan beş yıldızlı bir otelde konakladılar. Bu konaklama için 408 bin 800 TL'lik bir fatura kesildi.

Faturanın ödemesi için Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Özel Kalem Müdürü Ejder Mehmet Sıkık, Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na yazılı bir talimat gönderdi. Yazıda, ödemenin "Depremzede konaklama" bedeli olarak gösterilmesi istendi ve ödeme belediye bütçesinden yapılacak temsil, ağırlama ve tören giderleri kapsamında yapıldı.

Bu skandalın ortaya çıkmasıyla birlikte otelde konaklayan yaklaşık 150 kişilik grubun arasında CHP'li milletvekilleri ve parti yöneticileri olduğu belirtildi. CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, eski CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, eski CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ve CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun özel koruma müdürü Koray Aslan da bu isimler arasında yer aldı.

Bu olay, depremzedelerin zor günler yaşadığı bir dönemde, kamu kaynaklarının yanlış ve haksız bir şekilde kullanıldığına dair ciddi bir tepkiye neden oldu. Kamuoyundan gelen eleştirilerin ardından CHP'li yetkililerden açıklama yapılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.