CHP hangi ilçede seçime giremiyor… 8 dakikalık gecikme nedir?

CHP hangi ilçede seçime giremiyor… 8 dakikalık gecikme nedir?
CHP'nin adaylık başvurusunun geç teslim edilmesi sonucu bakın hangi ilçede seçime giremiyor. 8 dakikalık gecikmenin ardından CHP ve Saadet Partisi, beklenmedik bir hamleyle ortak bir çözüm buldu. İşte detaylar:

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde CHP'nin adayı Zeki Bilgin'in adaylık başvurusu ve meclis üyeliği listesi, 20 Şubat'ta sona eren başvuru süresine 8 dakika gecikmeyle yapıldığı için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından kabul edilmemişti. Ancak CHP, bu duruma karşı çözüm arayışına girdi ve beklenmedik bir işbirliğiyle yeni bir adım attı.

CHP ve Saadet Partisi Manisa İl Başkanları, İlçe Seçim Kurulu'nun kararına itiraz etmek yerine ortak bir karar aldılar. Saadet Partisi adayı Sezai Zeytinli istifa ederek yerine Zeki Bilgin'i aday gösterdi. Böylelikle, CHP'nin adayı Zeki Bilgin, Saadet Partisi listesinden seçimlere girecek.

Bu anlaşma ile CHP, Saadet Partisi çatısı altında seçime girmiş olacak. İki partinin il başkanları, ortak bir açıklama yaparak bu kararı kamuoyuna duyurdular. CHP İl Başkanı İlksen Özalper, Zeki Bilgin'in Saadet Partisi'nden aday gösterilmesiyle ilgili olarak, "Zeki Bilgin başkanımız, bundan önceki süreçte ittifak ortağımız, şimdi de birlikte Türkiye İttifakı'nı kuracağımız Saadet Partisi'nden, başvurusunu yaptı. Seçime Saadet Partisi logosuyla gireceğiz" şeklinde konuştu.

Bu gelişme, Saruhanlı ilçesindeki seçim dinamiklerini değiştirecek gibi görünüyor. İki partinin işbirliği, seçimlerin sonucuna etki edebilecek önemli bir faktör olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.