Cem Toker kimdir?

Cem Toker kimdir?
Liberal Demokrat Parti'nin eski genel başkanı olan Cem Toker hakkında bilgiler merak ediliyor. İşte Cem Toker kimdir?

Türk siyasetine ve ekonomisine katkılarıyla bilinen Cem Toker, 5 Temmuz 1957'de İstanbul'da doğdu. İş insanı, ekonomist ve siyasetçi olan Toker, aynı zamanda Liberal Demokrat Parti'nin eski genel başkanıdır.

Eğitim ve Kariyer

İstanbul Nişantaşı Anadolu Lisesi'nde ortaöğrenimini tamamlayan Toker, daha sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne kazanmasına rağmen ABD'ye turist vizesiyle giderek Arizona Eyalet Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı. İyi derecede İngilizce bilen Toker, Amerika Birleşik Devletleri'nde finans sektöründe çalıştı ve uluslararası danışmanlık, rehberlik ve dil hizmetleri sunan bir şirket kurdu.

Siyasi Kariyer

1996 yılında Liberal Demokrat Parti'ye (LDP) katılan Toker, parti içinde çeşitli görevlerde bulundu. LDP İstanbul il yönetim kurulu üyeliği, İstanbul il başkanlığı, genel sekreter yardımcılığı ve genel sekreterlik gibi önemli görevler üstlendikten sonra 20 Haziran 2005 tarihinde LDP'nin genel başkanlığına seçildi. Siyasi kariyeri boyunca partisinin ilkeleri doğrultusunda aktif rol aldı ve parti içi demokrasiyi ön planda tuttu.

Sonrası

Cem Toker, 29 Ocak 2017'de görevini Gültekin Tırpancı'ya devretti. Ayrıca Arizona Türk-Amerikan Derneği ve Liberal Demokrasi Enstitüsü'nün kurucu üyelerinden biridir.

Cem Toker, Türk siyasi hayatına katkılarıyla ve Liberal Demokrat Parti'nin başkanlığını üstlenerek önemli bir iz bırakmıştır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.