Bu okulu kim yaptırdı?

Bu okulu kim yaptırdı?
Ağrı’nın Hamur İlçesi Aşağı Deredibi Köyü’ne bağlı Yukarı Deredibi mezrasında atıl durumda bulunan hayvan barınağı olarak kullanılan sağlık evi okula dönüştürüldü.

Ağrı’nın Hamur İlçesi Aşağı Deredibi Köyü’ne bağlı Yukarı Deredibi mezrasında atıl durumda bulunan hayvan barınağı olarak kullanılan sağlık evi okula dönüştürüldü. Bu konu Hamur Milli Eğitim Müdürlüğü ve Köy Okulları Yardım Projesi Derneği arasında polemik konusu oldu.

Okulun yapımının ardından Hamur İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç, Ağrı’da bulunan basın mensuplarına haberi servis ederek okulun öğretmen ve okul idarecileri tarafından yardım alınarak yaptırıldığını öne sürerken, Köy Okulları Yardım Projesi ekibi ise okulun tamamen dernek tarafından THY işbirliği ile yaptırıldığını söylediler.

Açılışı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç tarafından yaptırılan okulun haberi Hamur Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından servis edilirken, sosyal medyada Köy Okulları Yardım Projesi destekçileri bunun emek hırsızlığı olduğunu iddia ettiler.

Sosyal Medyada “Bu okul tamamen Köy Okulları Yardım Projesi Derneği tarafından yaptırıldı. Hamur Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkısı yok.” denilirken, Hamur İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç, "Okulumuza bu ek dersliklerin kazandırılmasına vesile olan en başta okul müdürümüz Oktay Çavdarcı ve öğretmen arkadaşlar olmak üzere, yardım kuruluşlarına, yardımseverlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Onları candan tebrik ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.