Borsa neden düştü?

Borsa neden düştü?
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 19 Şubat 2024 tarihinde 9.394,53 TL seviyesinden işlem görüyor. Ancak, gün içinde yaşanan düşüşlerle birlikte endeks yüzde 0,58 değer kaybederek 9.196,41 puana geriledi. Peki, borsa neden düştü?

Güne yükselişle başlayan ve başlıca hisseler arasında yer alan EUKYO, KERVN, BORSK, PATEK ve DIRIT gibi şirketler dikkat çekiyor. Ancak, gün içinde düşüş yaşayan hisseler arasında ETYAT, PKART, SELGD, FONET ve UFUK gibi şirketler bulunuyor.

Günü yükselişle kapatan başlıca hisseler arasında TDGYO, AVGYO, KERVN, EUKYO, KAPLM, AVTUR, UFUK, BORSK ve LUKSK gibi şirketler yer alırken, günü düşüşle tamamlayan hisseler arasında SEGYO, BFREN, KARYE, VERUS, KGYO, SUNTK, JANTS, PENTA ve KLMSN gibi şirketler bulunmaktadır.

Günün en çok işlem hacmine sahip hisseleri arasında ise THYAO, TUPRS, EREGL, ISCTR ve YKBNK gibi şirketler bulunmaktadır.

BIST 100 endeksinde gün içinde 9.404,11 puana kadar çıkan rekor seviye, kar satışlarıyla 9.200 puanın altına gerileyerek dengelendi. Bankacılık endeksi yüzde 0,47, holding endeksi ise yüzde 0,59 oranında değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,69 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 3,20 ile tekstil deri sektörü oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.