Bitcoin'e ne oldu? Bitcoin neden düştü?

Bitcoin'e ne oldu? Bitcoin neden düştü?
Kripto para birimi Bitcoin, son zamanlarda rekor seviyelere ulaşmasının ardından kar satışlarıyla sert bir düşüş yaşadı.

Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin'in yanı sıra diğer kripto para birimlerinde de genel bir düşüş gözlendi ve piyasa değeri 2 trilyon 370 milyar dolara geriledi.

Bitcoin'in 14 Mart'ta 73 bin 750 dolar seviyesine yükselmesinin ardından, bugün itibarıyla yaşanan yüzde 7,4'lük düşüşle 63 bin 17 dolar seviyesine gerilediği görüldü. Analistlere göre, bu düşüş, uzun zamandır beklenen bir düzeltmenin bir parçası olarak yaşandı. Özellikle geçen yıl Bitcoin'in yaklaşık yüzde 157 değer kazanmasının ardından, böyle bir düzeltmenin kaçınılmaz olduğu düşünülüyor.

Nisan ayında gerçekleşecek olan ve Bitcoin arzını azaltacak olan yarılanma süreciyle birlikte, 11 Ocak'ta işleme açılan spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilginin artmasıyla Bitcoin'in fiyatındaki düşüşün desteklenmesi bekleniyor. Ancak, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine yönelik belirsizliklerin de kripto para piyasasını olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.

Bitcoin'in yanı sıra, piyasa değeri bakımından 2'nci sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 8,7 değer kaybederek 3 bin 285 dolar seviyesine geriledi. Ethereum, 2021 yılında 4 bin 800 doların üzerine çıkarak rekor kırmıştı. Analystler, kripto para piyasasındaki bu dalgalanmanın yakından takip edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.