Bireysel emeklilikte yeni dönem nasıl olacak?

Bireysel emeklilikte yeni dönem nasıl olacak?
Bireysel emeklilik sisteminde (BES) önemli bir değişiklik yapıldı ve kısmi ödeme süreci için yeni bir karar alındı. İşte detaylar...

Bireysel emeklilik sisteminde (BES) kısmi ödeme dönemi, daha önce planlanan tarihten altı ay ertelendi. Önceden Mart ayı olarak belirlenen başlangıç tarihi, alınan yeni kararla birlikte 1 Temmuz 2024 tarihine ertelendi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından hazırlanan "Bireysel Emeklilik Sisteminde Kısmen Ödeme Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu yeni düzenleme ile birlikte, kısmi ödeme süreci 26 Eylül 2023 tarihinde yayımlanan yönetmelikle başlamış ve 26 Mart 2023 tarihinde yürürlüğe girmişti. Ancak, alınan yeni kararla kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz 2024 tarihine ertelenmiştir.

Yönetmeliğe göre, en az 5 yıl boyunca kısmen ödeme hakkını kullanmamış katılımcılar, belirli koşullar altında birikimlerinin yüzde 50'sine kadar olan tutarı evlilik, konut alımı, eğitim ve doğal afetler gibi durumlarda kısmen ödeyebileceklerdir. Bu süre zarfında, katılımcının ödediği katkı payı en az 5 katı olmalıdır. Katılımcılar, emeklilik sigortası şirketine başvurarak kısmi ödeme talebinde bulunabileceklerdir.

Bu yeni düzenleme ile BES katılımcıları, birikimlerinden belirli ihtiyaçlarını karşılamak için daha fazla esneklik ve kontrol sağlayacaklardır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.