Bin bir derde deva soğan suyu… Soğan suyunun faydaları nelerdir?

Bin bir derde deva soğan suyu… Soğan suyunun faydaları nelerdir?
Her mutfakta bulunan ve hemen hemen her yemekte kullanılan soğanın bin bir derde deva olduğunu biliyormuydunuz? Sizler için soğanın faydalarını araştırdık. İşte detaylar….

Her mutfakta bulunan ve hemen hemen her yemekte kullanılan soğanın bin bir derde deva olduğunu biliyor muydunuz? Sizler için soğanın faydalarını araştırdık. İşte detaylar….

Soğan, mutfağınızdan eksik olmayan, hemen hemen her yemeğe kullandığımız, yemeklerimize lezzet katan bir sebzedir. Tek yararı yemeklere lezzet katmak olmayan soğan, sağlığa olan faydaları ile de önemli bir besindir. Doğal bir antibiyotik olan soğanın suyu da insan sağlığına faydalıdır.

Güçlü bir antioksidan ve antibakteriyel olan soğan suyu, barındırdığı C, A ve B vitaminleri yanı sıra, fosfor, iyot, kükürt, kalsiyum, magnezyum, potasyum mineralleri yönünden de besin değeri zengin olan soğan suyunun faydaları şunlardır:

Soğan suyu, bağışıklık sisteminizi destekleyerek hastalıklara karşı korur

Vücuttaki iltihaplanmalar azaltır

Düzenli tüketildiğinde kan şekerini düzenler ve dengeler

İçeriğindeki C vitamini cildi temizleyerek sivilce, akne oluşumunu en aza indirir

Ciltteki kırışıklıkların azaltır, canlılık verir

Gribe yakalanma riskini azaltır

Vücutta yağ yakımını hızlandırdığı için obezite riskinin önüne geçer

Diş çürümeleri ve diş eti sorunlarına iyi gelir

Sindirimi kolaylaştırır

Adet düzensizliği yaşayanlar için adet söktürücüdür

Saçlarınızı güçlendirerek saç dökülmelerinizi azaltır

Kulakta iltihabını giderip, kulak ağrısını azaltır

Kalp ve damar rahatsızlıklarının önlenmesine yardımcı olur

Kemiklerin güçlenmesini sağlayarak, kemik erimesi gibi hastalıklara yakalanmanızı engeller.

Kansere karşı iyi bir antioksidandır

Vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olur

Menopoz şikayetlerinde azalma göstertir

Uykusuzluğa ve eklem ağrılarına iyi gelir

Soğan Kürü Nasıl Yapılır?

Hem çiğ hem pişirilerek tüketilen soğanın birçok çeşidi vardır. Kırmızı, sarı, arpacık, kuru, beyaz, mor ve yeşil soğan en çok bilinenleridir. Mor ya da beyaz soğan ise soğan suyu kullanımında tercih edilmemeli, soğan suyu kürü için kahverengi soğan kullanılmalıdır.

Kürü hazırlamadan önce soğanlar, sirkeli su ile yıkanmalıdır. Bir tencerenin içerisine iki su bardağı klorsuz su konulur ve kaynatılır. Su kaynadıktan sonra orta büyüklükte bir soğan, bıçak yardımı ile dörde bölünüp içine atılır. Beş dakika kaynadıktan sonra süzülür ve ılımaya başladığında tüketilir. Hazırladığınız suyu taze olarak tüketmeniz önemlidir.

Soğan Suyu Zayıflatır Mı?

Soğan suyu özellikle aç karnına içilirse vücutta yağ yakımını arttırdığı için kilo vermenize destek olur. İştahınızı kontrol altına alarak zayıflamanıza yardım eder. Sağlıklı bir beslenme düzeni ve egzersizlerinize soğan suyunu ekleyerek kilo vermenizi hızlandırabilirsiniz.

Soğan Suyu Adet Söktürür mü?

Kadınlarda adet gecikmesi ve düzensizliği sıkça karşılaşılan bir durumdur. Soğan suyu, kadınların bu problemini ortadan kaldıran bitkisel bir adet söktürücüdür. Aynı zamanda adet sancılarını da hafifletir. Fayda sağlaması için en az 15 gün düzenli tüketilmelidir.

Soğan Suyu Saç Uzatır mı?

Soğan suyu, içeriğindeki antibakteriyel özelliği sayesinde saçların beyazlamasını önler. Ayrıca beyazlayan saçlarınızı doğal rengine döndürür. Saçların köklerinden ucuna kadar beslenmesini sağlar. Saç dökülmelerini önler. İçeriğindeki sülfür sayesinde saç derisinde egzama ya da mantar gibi rahatsızlığınız varsa bu problemleri ortadan kaldırır.

Saç derisinde yara ya da mikrop varsa onları temizler ve saçınıza bakım yapar. Düzenli kullanıldığında saçlarınızı besleyerek daha hızlı uzamasını sağlar. Saçının zor ve yavaş uzadığını düşünenler için doğal bir yöntemdir. Saçlarınızın sağlıklı bir şekilde uzamasını istiyorsanız bu doğal yöntemi kullanabilirsiniz.

Soğan Suyu Kulağa Damlatılır mı?

Güçlü bir antibakteriyel olan soğan, kulak ağrısına iyi gelir. Rendelenip suyu sıkılarak ağrıyan kulağa damlatılır. Böylece kulaktaki iltihap azalır ve ağrı hafifler.

Soğan Suyu Öksürüğe İyi Gelir mi?

Kış aylarında en çok şikayet edilen sağlık sorunlarından biri öksürüktür. İçerdiği antioksidan maddeler sayesinde vücut direncini artıran soğan, öksürük için çok faydalıdır. Suyu sıkılarak tüketildiğinde öksürüğünüze iyi gelir.

Soğan Suyu Zararları Var mı?

Soğan suyu aşırı miktarda tüketilirse mideye zarar verir. Gaz ve şişkinlik yapar.

Mide problemi yaşayanlar kullanırken dikkat etmelidir.

Eğer bir alerjiniz varsa vücudunuzda döküntü veya kızarıklık yaşayabilirsiniz.

Fazla tüketildiğinde tansiyon düşüklüğü ve karın ağrısı yaşayabilirsiniz.

Düzenli ilaç kullanan kişiler doktora danışmadan kullanmamalıdır. Çünkü bazı ilaçların etkisini azaltıp artırabilir.

Soğan Suyu Hakkında Sık Sorulan Sorular

Soğan Suyu Ne Sıklıkla İçilmeli?

Hazırlandıktan sonra sabah akşam bir bardak olmak üzere 15 gün düzenli olarak tüketilmeli sonra 6 ay ara verilip 15 gün daha kullanılmalıdır.

Soğan Suyu İle Hamilelik İhtimalini Artar mı?

Hamile kalmak isteyen kadınlar için faydalı olduğuna inanılır. İçerdiği vitaminlerden dolayı yumurtanın çatlamasını sağlar.

Soğan Suyu Kilo Aldırır mı?

Vücuttaki ödemi atarak yağ yakımını hızlandırır. Özellikle aç karna içerseniz metabolizmayı hızlandırır ve kilo vermenize yardımcı olur.

Soğan Suyu Sıcak mı İçilir Soğuk mu?

Ne sıcak ne soğuk, ılık olarak tüketilmelidir.

Soğan Suyu Yüze Sürülür mü?

Antiseptik özelliği ile ciltteki problemlerle mücadele konusunda vücudu destekler. Sivilceleri kurutur ve kırışıklıkları azaltır.?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.