Beypazarı "bor" iddialarına ne yanıt verdi?

Beypazarı "bor" iddialarına ne yanıt verdi?
İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu’nun (FSVO), Türkiye’den ithal edilen Beypazarı maden suyunda yüksek miktarda bor tespit etmesi ve ülkede bu ürünün yasaklanmasıyla ilgili gelişmeler kamuoyunda geniş yankı buldu.

Beypazarı firması, konuya ilişkin ilk açıklamayı yaparak yaşananları değerlendirdi.

Beypazarı yetkilisi, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “İsviçre’de yapılan analizlerde Beypazarı maden sularındaki bor minerali miktarının en fazla değeri ‘1’ olması gerekirken ‘2’ olarak tespit edildiği, bunun sağlık açısından son derece tehlikeli olduğu söyleniyor. Açıkçası böyle bir kanıya nasıl vardıklarını bilmiyoruz. Öyle ki bugün sağlıklı yaşam için insanlar bor minerali takviye gıdaları tüketiyor. Kemik erimesini durdurmak için her bir kapsülünde 3mg bor olan takviye gıdalar var. Kaldı ki, İsviçre 1’e 2 oranını tehlikeli olarak belirlerken, AB üye ülkelerinde mevzuat oranı 1’e 5. Amerika’dan Avustralya’ya, Hollanda’dan Belçika’ya pek çok ülkeye ürün gönderen bir marka olarak İsviçre’ye de 7 yıldır ürünlerimizi gönderiyoruz.”

Yağışlardan oldukça etkilenen yeraltı kaynak sularının değerlerinin dönemsel olarak değiştiğini belirten Beypazarı yetkilisi, şunları ekledi: “İçeriğindeki mineral değerlerinin artışlar ve azalmaları da olağandır. Yurtdışına gönderdiğimiz ürünler için 2022’de yapılan ölçümlerde bor mineralinin 0,33, 2023’te ise 1 olarak ölçüldüğünü belirtmek isterim.”

Beypazarı yetkilisi, konunun daha fazla detayını ve değerlendirmesini paylaşmak üzere çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.