Bankalarda emekliye promosyon ödemeleri ne zaman başlayacak?

Bankalarda emekliye promosyon ödemeleri ne zaman başlayacak?
Milyonlarca emeklinin merakla beklediği banka promosyon ödemeleri için tarih netleşti. Peki, bankalar promosyon ödemelerine ne zaman başlayacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu bankalarının pazartesi gününden itibaren promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacağını duyurdu. Bu kapsamda, 28 Mart tarihi itibarıyla emeklilerin promosyon ödemeleri hesaplarına yatırılmış olacak.

Emekli promosyon ödemeleri için belirlenen tutarlar 8 bin ile 12 bin lira arasında değişiklik gösteriyor. Ayrıca, SGK'den ölüm aylığı alan hak sahiplerine de 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacak, ancak başvuru şartı bulunuyor. Emekliler ve hak sahipleri, promosyon ödemelerinden faydalanabilmek için bankalara başvuruda bulunmalılar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, belirlenen promosyon tutarlarının asgari seviyede olduğu ve bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda bu miktarları artırabileceği vurgulayarak diğer bankalarla ilgili çalışmaların sonuçlarının da ayrıca paylaşılacağı ifade edildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.