Motorine ne kadar indirim geliyor? 24 Nisan 2024 güncel benzin ve motorin fiyatları

Motorine ne kadar indirim geliyor? 24 Nisan 2024 güncel benzin ve motorin fiyatları
24 Nisan güncel benzin ve motorin fiyatları belli oldu. Araç sahipleri Motorin ve benzine gelecek indirimi merak etmeye başladı. Peki motorine kaç TL indirim gelecek?

Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, döviz kurlarındaki değişikliklerle nasıl bir etkileşim içerisinde? Vatandaşlar, gündelik yaşamlarını doğrudan etkileyen benzin ve motorin fiyatlarını yakından izliyor. Peki, 24 Nisan 2024 tarihinde benzin ve motorin litre fiyatlarında bir artış ya da azalış bekleniyor mu? Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar?

MOTORİNE BEKLENEN İNDİRİM

25 Nisan 2024 Perşembe günü itibarıyla motorin fiyatlarında önemli bir indirim gündemde. Beklenen indirim miktarı 1 lira 17 kuruş olarak öngörülüyor. İstanbul'daki güncel fiyatlar, motorin litre başına 42 lira 16 kuruş olarak belirlenmişken, benzinin litre fiyatı ise ortalama 43 lira 62 kuruş seviyesinde.

267-115022-motorin-ne-kadar-oldu.jpg

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları nasıl hesaplanıyor? Gümrüksüz rafineri fiyatının üzerine Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) payı eklenerek KDV hariç rafineri satış fiyatı belirleniyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise, Akdeniz-İtalyan piyasasındaki günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Amerikan Doları kuru dikkate alınarak hesaplanıyor. Öngörülen bir fiyat değişim oranında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı saptanıyor.

Bu şekilde, akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde uluslararası piyasalar ve döviz kurları etkili olmaya devam ediyor. Vatandaşların cebini direkt etkileyen bu değişiklikler, günlük yaşamın ve ekonomik planlamaların önemli bir parçası olarak dikkatle izlenmekte.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.