Bakan Tunç Açıkladı: Yüzde 25 ile İlgili Son Nokta Koyuldu!

Bakan Tunç Açıkladı: Yüzde 25 ile İlgili Son Nokta Koyuldu!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira artışlarına getirilen yüzde 25'lik sınırlandırma hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira artışlarına getirilen yüzde 25'lik sınırlandırma hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bu düzenlemenin gelecekte de devam edip etmeyeceği konusunda, "Bu uygulamanın süresinin uzatılması ya da değiştirilmesi, ilgili tarihte karşılaşılacak ekonomik ve sosyal koşullara bağlı olarak meclisimizin alacağı karara bırakılmıştır" ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, söz konusu tavan oranının, piyasa koşullarının ve yaşam maliyetindeki değişikliklerin göz önünde bulundurularak belirlendiğini vurgulayarak, bu tür düzenlemelerin amacının vatandaşların ekonomik baskılardan korunması ve konut piyasasında bir denge unsuru olarak işlev görmesi olduğunu belirtti. Böylece, gelecekte yapılacak olan değerlendirme ve kararların, o anki şartlar ve ihtiyaçlar doğrultusunda şekilleneceğini açıkça ifade etmiş oldu.

“Öncelikli Hedef Enflasyonun Tutturulması”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira artışlarına sınırlama getiren yüzde 25'lik zam tavanı ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, bu kararın özellikle enflasyonla mücadelede önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, pandemi, deprem gibi olağanüstü durumların yanı sıra çeşitli ekonomik zorlukların da göz önünde bulundurulduğunu belirtti.

Dünya genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalara değinen Tunç, Türkiye Meclisi'nin bu tür zor zamanlarda vatandaşları koruma adına gerekli önlemleri aldığını ifade etti. Kira artış limitinin gelecekte de uygulanıp uygulanmayacağının, yaşanacak şartlar ve meclisin vereceği kararla belirleneceğini dile getirdi. Ayrıca, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki potansiyel anlaşmazlıkları minimize etmek amacıyla arabulucu sisteminin devreye alındığını, bu sayede kira ile ilgili tartışmaların azaltıldığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.